Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Hoekpand Molenstraat. Huis, waarvan nog de zijgevel met uitgekraagde schoorsteen zichtbaar is. De voorgevel heeft een kroonlijst met triglyphen en metopen in Dordrecht

Woonhuis

Voorstraat 444
3311CX Dordrecht
Zuid Holland

Bouwjaar: 17e eeuw (huis) ca. 1800 (voorgevel)


Beschrijving van Hoekpand Molenstraat. Huis, waarvan nog de zijgevel met uitgekraagde schoorsteen zichtbaar is. De voorgevel heeft een kroonlijst met triglyphen en metopen

HOEKPAND Molenstraat. Huis (XVII), waarvan nog de zijgevel met uitgekraagde schoorsteen zichtbaar is. De voorgevel (ca. 1800) heeft een kroonlijst met triglyphen en metopen. Gebouw van eenvoudige doch harmonische architectuur en van oudheidkundige waarde. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 13928
Laatste wijziging: 2014-10-12 20:04:29.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Hoekpand Molenstraat. Huis, waarvan nog de zijgevel met uitgekraagde schoorsteen zichtbaar is. De voorgevel heeft een kroonlijst met triglyphen en metopen in Dordrecht

Pand met gepleisterde lijstgevel

Voorstraat 440
Dordrecht
PAND met gepleisterde lijstgevel (XIX A). Geprofileerde vensteromlijstingen. Empire draairamen. Gebouw van eenvoudige doch harmonische arch..

Pand met gepleisterde lijstgevel met onder de kroonlijst imitatie rococo consoles in stuc en houtsnijwerk

Voorstraat 436
Dordrecht
PAND met gepleisterde lijstgevel (XIX c) met onder de kroonlijst imitatie rococo consoles in stuc en houtsnijwerk. Gebouw van eenvoudige do..

Winkel-woonhuis

Voorstraat 475
Dordrecht
Inleiding Omstreeks 1885 gebouwd WINKEL-WOONHUIS, met een laat negentiende-eeuwse gevel voor een pand met een oudere kern. De symmetrische ..

Pand met eenvoudige lijstgevel

Voorstraat 432
Dordrecht
PAND met eenvoudige lijstgevel (XIX d). Gebouw van eenvoudige doch harmonische architectuur en van oudheidkundige waarde.

Pand met halsgevel met segmentvormig fronton en zijstukken

Voorstraat 483
Dordrecht
PAND met halsgevel met segmentvormig fronton en zijstukken. Gedateerd in het fronton: 1699. Empire ramen, muurankers. Gepleisterde vakwerk-..

Kaart & Routeplanner


Foto's (1)