Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Pand met gepleisterde lijstgevel met onder de kroonlijst imitatie rococo consoles in stuc en houtsnijwerk in Dordrecht

Woonhuis

Voorstraat 436
3311CX Dordrecht
Zuid Holland

Bouwjaar: derde kwart 19e eeuw

(1 recensie)

Beschrijving van Pand met gepleisterde lijstgevel met onder de kroonlijst imitatie rococo consoles in stuc en houtsnijwerk

PAND met gepleisterde lijstgevel (XIX c) met onder de kroonlijst imitatie rococo consoles in stuc en houtsnijwerk. Gebouw van eenvoudige doch harmonische architectuur en van oudheidkundige waarde. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 13926
Laatste wijziging: 2014-10-12 20:04:29.0

Recensies en ervaringen (1)

Pand met gepleisterde lijstgevel met onder de kroonlijst imitatie rococo consoles in stuc en houtsnijwerk
5
Recensie door: ()
De voorgevel is in 1795 aangebracht in Rococo stijl.\r\nHet winkelgedeelte op de begane grond is gemoderniseerd in de 1921 aan de buitenzijde.\r\n
Toevoegen

Monumenten in de buurt van Pand met gepleisterde lijstgevel met onder de kroonlijst imitatie rococo consoles in stuc en houtsnijwerk in Dordrecht

Pand met eenvoudige lijstgevel

Voorstraat 432
Dordrecht
PAND met eenvoudige lijstgevel (XIX d). Gebouw van eenvoudige doch harmonische architectuur en van oudheidkundige waarde.

Pand met gepleisterde lijstgevel

Voorstraat 440
Dordrecht
PAND met gepleisterde lijstgevel (XIX A). Geprofileerde vensteromlijstingen. Empire draairamen. Gebouw van eenvoudige doch harmonische arch..

Pand met gepleisterde lijstgevel

Voorstraat 430
Dordrecht
PAND met gepleisterde lijstgevel (XIX A). Gebouw van eenvoudige doch harmonische architectuur en van oudheidkundige waarde.

Winkel-woonhuis

Voorstraat 475
Dordrecht
Inleiding Omstreeks 1885 gebouwd WINKEL-WOONHUIS, met een laat negentiende-eeuwse gevel voor een pand met een oudere kern. De symmetrische ..

Hoekpand Molenstraat. Huis, waarvan nog de zijgevel met uitgekraagde schoorsteen zichtbaar is. De voorgevel heeft een kroonlijst met triglyphen en met ..

Voorstraat 444
Dordrecht
HOEKPAND Molenstraat. Huis (XVII), waarvan nog de zijgevel met uitgekraagde schoorsteen zichtbaar is. De voorgevel (ca. 1800) heeft een kroo..

Kaart & Routeplanner


Foto's (1)