Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Pand met lijstgevel in Dordrecht

Woonhuis

Voorstraat 412
3311CX Dordrecht
Zuid Holland

Bouwjaar: eerste kwart 18e eeuw


Beschrijving van Pand met lijstgevel

PAND met lijstgevel (XVIII a) in Lodewijk XIV stijl met rijk gesneden kroonlijst, gedragen door consoles, en versierde middenpartij. Gekleurde vensterstrekken. Fraai gebouw van algemeen belang wegens oudheidkundige en kunsthistorische waarde. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 13922
Laatste wijziging: 2014-10-12 20:04:29.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Pand met lijstgevel in Dordrecht

Hoekpand Ruitenstraat met lijstgevel. De gevel telt vier vensterassen, waarvan de derde van links als risaliet is behandeld en bekleed met hardsteen

Voorstraat 410
Dordrecht
HOEKPAND Ruitenstraat. Monumentale lijstgevel, gedateerd in de kroonlijst 1774. De gevel telt vier vensterassen, waarvan de derde van links ..

Dubbele winkelwoning

Voorstraat 420
Dordrecht
Inleiding Vroeg twintigste-eeuwse, dubbele WINKELWONING met een oudere kern. De in de huidige vorm uit 1905-1906 daterende winkelwoningen z..

Pand met aan de voorstraatshaven een gepleisterde puntgevel

Voorstraat 455
Dordrecht
PAND met aan de Voorstraatshaven een gepleisterde puntgevel (XVII). Fraai gebouw van eenvoudige doch harmonische architectuur en van oudhei..

Pand met aan de voorstraatshaven gevel

Voorstraat 457
Dordrecht
PAND met aan de Voorstraatshaven gevel (XVII ?). Fraai gebouw van eenvoudige doch harmonische architectuur en van oudheidkundige waarde.

Winkelwoonhuis

Voorstraat 424
Dordrecht
Inleiding WINKELWONING met een voorgevel die deels uit de negentiende eeuw en deels uit de vroege twintigste eeuw dateert, gebouwd voor een..

Kaart & Routeplanner


Foto's (1)