Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Hoekpand Ruitenstraat met lijstgevel. De gevel telt vier vensterassen, waarvan de derde van links als risaliet is behandeld en bekleed met hardsteen in Dordrecht

Woonhuis

Voorstraat 410
3311CX Dordrecht
Zuid Holland

Bouwjaar: 1774 (jaartal)


Beschrijving van Hoekpand Ruitenstraat met lijstgevel. De gevel telt vier vensterassen, waarvan de derde van links als risaliet is behandeld en bekleed met hardsteen

HOEKPAND Ruitenstraat. Monumentale lijstgevel, gedateerd in de kroonlijst 1774. De gevel telt vier vensterassen, waarvan de derde van links als risaliet is behandeld en bekleed met hardsteen. In deze risaliet gebeeldhouwde versieringen (Lodewijk XVI) boven de vensters. Hardstenen vensteromlijstingen, hoekpilasters en gesneden consoles onder de met lofwerk versierde kroonlijst. Fraai gebouw van algemeen belang wegens oudheidkundige en kunsthistorische waarde. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 13921
Laatste wijziging: 2014-10-12 20:04:29.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Hoekpand Ruitenstraat met lijstgevel. De gevel telt vier vensterassen, waarvan de derde van links als risaliet is behandeld en bekleed met hardsteen in Dordrecht

Pand met lijstgevel

Voorstraat 412
Dordrecht
PAND met lijstgevel (XVIII a) in Lodewijk XIV stijl met rijk gesneden kroonlijst, gedragen door consoles, en versierde middenpartij. Gekleur..

Pand met aan de voorstraatshaven een gepleisterde puntgevel

Voorstraat 455
Dordrecht
PAND met aan de Voorstraatshaven een gepleisterde puntgevel (XVII). Fraai gebouw van eenvoudige doch harmonische architectuur en van oudhei..

Hoekpand Ruitensteiger met eenvoudige lijstgevel, lijst verkropt. Gevel aan de Voorstraatshaven gepleisterd

Voorstraat 451
Dordrecht
HOEKPAND Ruitensteiger met eenvoudige lijstgevel, lijst verkropt (XVIII B). Gevel aan de Voorstraatshaven gepleisterd (XVIII) met oude kozi..

Pand met aan de voorstraatshaven gevel

Voorstraat 457
Dordrecht
PAND met aan de Voorstraatshaven gevel (XVII ?). Fraai gebouw van eenvoudige doch harmonische architectuur en van oudheidkundige waarde.

Dubbele winkelwoning

Voorstraat 420
Dordrecht
Inleiding Vroeg twintigste-eeuwse, dubbele WINKELWONING met een oudere kern. De in de huidige vorm uit 1905-1906 daterende winkelwoningen z..

Kaart & Routeplanner


Foto's (2)