Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Achterhuis, zichtbaar van de Kleine Spuistraat met op de hoek halfronde traptoren en achtergevel met drielichtsvenster in Dordrecht

Woonhuis

Kleine Spuistraat 5 a
3311VJ Dordrecht
Zuid Holland

Bouwjaar: 1620 (jaartal)


Beschrijving van Achterhuis, zichtbaar van de Kleine Spuistraat met op de hoek halfronde traptoren en achtergevel met drielichtsvenster

ACHTERHUIS, zichtbaar van de Kleine Spuistraat met op de hoek halfronde traptoren en achtergevel met drielichtsvenster, waarin houten kruiskozijn en smal tweelichtvenster met houten middendorpel, beide onder geblokte ontlastingsbogen in rechthoekige omlijsting en voorzien van luiken. Muurankers, jaartalsteen: 1620, afkomstig van bijgebouw. De gewitte gevel (mogelijk XVI) heeft natuurstenen banden. Fraai gebouw van eenvoudige doch harmonische architectuur en van oudheidkundige waarde. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 13905
Laatste wijziging: 2014-10-12 20:04:29.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Achterhuis, zichtbaar van de Kleine Spuistraat met op de hoek halfronde traptoren en achtergevel met drielichtsvenster in Dordrecht

Pand met Dordtse trapgevel onder de topconsole gedateerd 1777

Kleine Spuistraat 8
Dordrecht
PAND met Dordtse trapgevel onder de topconsole gedateerd 1777. Roedenverdeling stijl XVIII. Fraai gebouw van eenvoudige doch harmonische ar..

Pand met trapgevel van het Dordtse trapgevel, gedateerd onder de topconsole 1714

Kleine Spuistraat 16
Dordrecht
PAND met trapgevel van het Dordtse type, gedateerd onder de topconsole 1714. Fraai gebouw van eenvoudige doch harmonische architectuur en v..

Pand met twee puntgevels boven moderne etalagepui

Grote Spuistraat 9
Dordrecht
PAND met twee puntgevels (XVII d ?) boven moderne etalagepui. In de linker puntgevel muurankers. Gebouw van algemeen belang wegens oudheidk..

Pand met Dordtse type met geprofileerde dekplaten en muurankers

Grote Spuistraat 7
Dordrecht
PAND met Dordtse trapgevel (XVII B) met geprofileerde dekplaten en muurankers. Zoldervenster met kruiskozijnen en luiken. Fraai gebouw van ..

Pand met puntgevel met waterlijst onder de top

Grote Spuistraat 5
Dordrecht
PAND met puntgevel (ca. 1700 ?) met waterlijst onder de top. Ramen in de verdieping met roedenverdeling stijl XVIII, zoldervenster met kruis..

Kaart & Routeplanner


Foto's (1)