Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Gebouw, oorspronkelijk drie huizen, nu samengetrokken tot een winkelpand met woonhuizen erboven in Dordrecht

Woonhuis

Voorstraat 252
3311ET Dordrecht
Zuid Holland

Bouwjaar: 1753 (midden) 1762 (rechts)


Beschrijving van Gebouw, oorspronkelijk drie huizen, nu samengetrokken tot een winkelpand met woonhuizen erboven

Gebouw, oorspronkelijk drie huizen, nu samengetrokken tot een winkelpand met woonhuizen erboven. Links: lijstgevel met consoles, quasi Lodewijk XIV. Midden: lijstgevel, gedateerd in de lijst: 1753. Rechts: lijstgevel, in de lijst gedateerd: 1762. Gebouw van eenvoudige doch harmonische architectuur en van oudheidkundige waarde. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 13893
Laatste wijziging: 2014-10-12 20:04:29.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Gebouw, oorspronkelijk drie huizen, nu samengetrokken tot een winkelpand met woonhuizen erboven in Dordrecht

Rozijnkorf (voormalig)

Voorstraat 250
Dordrecht
PAND met eenvoudige lijstgevel (XVIII B) met verkropte kroonlijst. Maakt deel uit van een goede rij gevels, Voorstraat 246-254. Gebouw van..

Pand met verkropte lijstgevel

Voorstraat 246
Dordrecht
PAND met verkropte lijstgevel (XVIII B). Gebouw van eenvoudige doch harmonische architectuur en van oudheidkundige waarde.

Hoog pand met schilddak en lijstgevel met geprofileerde vensteromlijstingen en in de eerste verdieping schuiframen uit de bouwtijd van de gevel. Achte ..

Voorstraat 281
Dordrecht
Hoog PAND met schilddak en lijstgevel (XIX A) met geprofileerde vensteromlijstingen en in de eerste verdieping schuiframen uit de bouwtijd v..

Pand met lijstgevel en gevel aan de wijnhaven onder rechte lijst

Voorstraat 279
Dordrecht
PAND met lijstgevel (XVIII) en gevel aan de Wijnhaven (XVII) onder rechte lijst. Fraai gebouw van eenvoudige doch harmonische architectuur ..

Pand met verkropte lijstgevel met aan de wijnhaven puntgevel met vlechtingen

Voorstraat 277
Dordrecht
PAND met verkropte lijstgevel (XVIII) met aan de Wijnhaven puntgevel met vlechtingen (XVII ?). Gebouw van eenvoudige doch harmonische archi..

Kaart & Routeplanner


Foto's (2)