Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Hoekpand Nieuwstraat. Vijf vensterassen brede lijstgevel met in de kroonlijst triglyphen en metopen. Schuiframen in Dordrecht

Woonhuis

Voorstraat 230
3311ET Dordrecht
Zuid Holland

Bouwjaar: eerste helft 19e eeuw


Beschrijving van Hoekpand Nieuwstraat. Vijf vensterassen brede lijstgevel met in de kroonlijst triglyphen en metopen. Schuiframen

HOEKPAND Nieuwstraat. Vijf vensterassen brede lijstgevel (XIX A) met in de kroonlijst triglyphen en metopen. Schuiframen XIX A. Gebouw van eenvoudige doch harmonische architectuur en van oudheidkundige waarde. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 13889
Laatste wijziging: 2014-10-12 20:04:29.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Hoekpand Nieuwstraat. Vijf vensterassen brede lijstgevel met in de kroonlijst triglyphen en metopen. Schuiframen in Dordrecht

Pand met hoge lijstgevel met attiekverdieping en balkonhekken

Voorstraat 232
Dordrecht
PAND met hoge lijstgevel met attiekverdieping en balkonhekken (XIX b). Gebouw van eenvoudige doch harmonische architectuur en van oudheidku..

Smalste huis van Dordrecht. Pand met smalle gevel, een vensteras breed, gebouwd boven de 'donkere steiger'

Voorstraat 265
Dordrecht
PAND met smalle gevel, een vensteras breed, gebouwd boven de "Donkere Steiger". Geblokte ontlastingsbogen boven de vensters, waarin cartouc..

Pand met aan de wijnhaven gevel onder rechte lijst

Voorstraat 263
Dordrecht
PAND met aan de Wijnhaven gevel (XVII) onder rechte lijst. Vensters met oude kozijnen en roedenverdeling stijl XVIII. Gebouw van eenvoudige..

Samengetrokken uit twee panden die aan de Wijnhaven een puntgevel met vlechtingen en een lijstgevel hebben. Dak vernieuwd

Voorstraat 261
Dordrecht
Samengetrokken uit twee PANDEN die aan de Wijnhaven een puntgevel met vlechtingen (XVII) en een lijstgevel (XVIII) hebben. Dak vernieuwd. G..

Pand met geelgepleisterde lijstgevel

Voorstraat 267
Dordrecht
PAND met geelgepleisterde lijstgevel (XIX A). Aan de Wijnhaven gevel (XVII - XVIII) onder rechte lijst. Hoog schilddak met dakvensters. Ge..

Kaart & Routeplanner


Foto's (2)