Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Pand met lijstgevel voor een huis, dat de poort bevat, die vanuit de voorstraat toegang geeft tot het hof in Dordrecht

Woonhuis

Voorstraat 214
3311ET Dordrecht
Zuid Holland

Bouwjaar: 18e eeuw (pand) 1575 (poort)


Beschrijving van Pand met lijstgevel voor een huis, dat de poort bevat, die vanuit de voorstraat toegang geeft tot het hof

PAND met lijstgevel (XVIII) voor een huis, dat de poort bevat, die vanuit de Voorstraat toegang geeft tot het Hof. De poort is gemaakt in 1575. In het huis schuiframen stijl XVIII. Achtergevel, zichtbaar vanuit de steeg naar het Hof, XVI, met in de eerste verdieping venster, waarboven ontlastingsboog en in het bovenvenster roeden stijl XVIII. In de poort balken op geprofileerde sleutelstukken en schoorsteenonderkraging. Het pand grenst aan de Augustijnenkerk. Fraai gebouw van eenvoudige doch harmonische architectuur en van oudheidkundige waarde. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 13884
Laatste wijziging: 2014-10-12 20:04:29.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Pand met lijstgevel voor een huis, dat de poort bevat, die vanuit de voorstraat toegang geeft tot het hof in Dordrecht

Woonhuisjes aan de noordzijde van de steeg tussen Voorstraat en Hof, tegenover de Augustijnenkerk

Hof 2
Dordrecht
WOONHUISJES aan de noordzijde van de steeg tussen Voorstraat en Hof, tegenover de Augustijnenkerk. Van waarde voor hun schaal ten opzichte ..

Pand met eenvoudig lijstgeveltje voor huis met hoog zadeldak waarin dakvenster met topschoorsteen rechts

Steegoversloot 1
Dordrecht
PAND met eenvoudig lijstgeveltje (XVIII) voor huis met hoog zadeldak waarin dakvenster met topschoorsteen rechts. Schuiframen stijl XVIII, o..

Augustijnenkerk

Voorstraat 216
Dordrecht
Augustijnenkerk (Ned.Herv.). Grote laat gotische KLOOSTERKERK, gebouwd na een brand in 1518. Schip van acht travee├źn, koor van een travee m..

Pand met hoge lijstgevel

Voorstraat 243
Dordrecht
PAND met hoge lijstgevel (XVIII d) met drie Lodewijk XVI consoles tegen de kroonlijst. Fraai gebouw van eenvoudige doch harmonische archite..

Pand met eenvoudige lijstgevel

Steegoversloot 3
Dordrecht
PAND met eenvoudige lijstgevel XIX c. Gebouw van eenvoudige doch harmonische architectuur en van oudheidkundige waarde.

Kaart & Routeplanner


Foto's (1)