Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Oostenrijck in Dordrecht

Woonhuis

Voorstraat 190
3311ES Dordrecht
Zuid Holland

Bouwjaar: 1561 (jaartal)


Beschrijving van Oostenrijck

PAND met hoge, monumentale lijstgevel (midden XVIII) voor huis (XVI c). Rococo deurpartij met bovenlicht, bordes met balusterhek en zijhekken. Hardstenen vensterdorpels en Empire schuiframen. Aan de achterzijde een renaissance trapgevel met geblokte ontlastingsbogen, lijsten en sierankers, waarvan het bovenste gedeelte is afgeknot. Twee gevelstenen: "Dit is in Oosterijck" en "1561". Inwendig: stucgang Lodewijk XV met dessus-de-portes en achterzaal met Lodewijk XV stucplafond. Fraai gebouw van algemeen belang wegens oudheidkundige en kunsthistorische waarde. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 13881
Laatste wijziging: 2014-10-12 20:04:29.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Oostenrijck in Dordrecht

Pand met eenvoudige lijstgevel

Voorstraat 196
Dordrecht
PAND met eenvoudige lijstgevel (ca. 1800). Gebouw van eenvoudige doch harmonische architectuur en van oudheidkundige waarde.

In den Coninck van Enghelant

Voorstraat 182
Dordrecht
WOONHUIS "In den Coninck van Enghelant". Rijk geornamenteerde renaissance gevel, gedateerd 1626, waarvan de top verdwenen is en bij restaura..

Pand met verkropte lijstgevel

Voorstraat 217
Dordrecht
PAND met verkropte lijstgevel (XVIII). Gebouw van eenvoudige doch harmonische architectuur en van oudheidkundige waarde.

Munt

Munt 1
Dordrecht
Monumentaal GEBOUW (XVIII) van acht vensterassen met in de parterre en de verdieping Empire ramen en in de mezzanino ramen stijl XVIII. Gepr..

Munt van Holland

Voorstraat 186
Dordrecht
Gebouw met bakstenen gevel van vijf vensterassen. De vensters van de verdieping gevat in geprofileerde, rondbogig gesloten nissen (midden XV..

Kaart & Routeplanner


Foto's (18)

Alle 18 foto's weergeven