Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Munt van Holland in Dordrecht

Woonhuis

Voorstraat 186
3311ES Dordrecht
Zuid Holland

Bouwjaar: midden 16e eeuw 1555 (poortje)


Beschrijving van Munt van Holland

Gebouw met bakstenen gevel van vijf vensterassen. De vensters van de verdieping gevat in geprofileerde, rondbogig gesloten nissen (midden XVI). Zeer fraaie, deels enigszins verminkte, muurankers. Kroonlijst XVIII. In de middelste vensters renaissance poortje (1555) met pilasters, waarop arabesken en maskers, toog met leeuwenkoppen en in de zwikken medaillons met bustes. In het fries opschrift. Fraai gebouw van algemeen belang wegens bijzondere oudheidkundige en kunsthistorische waarde. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 13879
Laatste wijziging: 2014-10-12 20:04:29.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Munt van Holland in Dordrecht

In den Coninck van Enghelant

Voorstraat 182
Dordrecht
WOONHUIS "In den Coninck van Enghelant". Rijk geornamenteerde renaissance gevel, gedateerd 1626, waarvan de top verdwenen is en bij restaura..

Voormalige winkel met toonzaal

Voorstraat 180
Dordrecht
Inleiding Vroeg twintigste-eeuwse WINKEL met TOONZAAL. Het pand is gebouwd voor de meubileerinrichting firma Zwijsen en Co., van de uit Tie..

Pand met lijstgevel

Voorstraat 213
Dordrecht
PAND met lijstgevel XIX A. Hoog schilddak achter gevel aan de Wijnhaven (XVII) met driezijdige erker met pilasters. Gebouw van eenvoudige ..

Pand met eenvoudige lijstgevel

Voorstraat 207
Dordrecht
PAND met eenvoudige lijstgevel (XIX A). Aan de achterzijde gewijzigde puntgevel (XVII). Gebouw van eenvoudige doch harmonische architectuu..

Pand met eenvoudige lijstgevel

Voorstraat 209
Dordrecht
PAND met eenvoudige lijstgevel (XIX A). Achtergevel XVII - XVIII onder rechte lijst. Gebouw van eenvoudige doch harmonische architectuur e..

Kaart & Routeplanner


Foto's (2)