Meer dan 63.000 rijksmonumenten


In den Coninck van Enghelant in Dordrecht

Woonhuis

Voorstraat 182
3311ES Dordrecht
Zuid Holland

Bouwjaar: 1626 (jaartal)


Beschrijving van In den Coninck van Enghelant

WOONHUIS "In den Coninck van Enghelant". Rijk geornamenteerde renaissance gevel, gedateerd 1626, waarvan de top verdwenen is en bij restauratie (1909) vervangen door balustrade. De door een lijst gescheiden verdiepingen worden geleed door gebosseerde pilasters, waarvan tegen de eerste verdieping de bovenste gedeelten versierd zijn met cartouches en een maskerkop. Boven de verdiepingsvensters een cartouche met opschrift: "Niet zonder Goets Hulp". In de togen boven de vensters der tweede verdieping puttokopjes. Pui en kruiskozijnen van de restauratie. Fraai gebouw van algemeen belang wegens oudheidkundige en kunsthistorische waarde. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 13878
Laatste wijziging: 2014-10-12 20:04:29.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van In den Coninck van Enghelant in Dordrecht

Munt van Holland

Voorstraat 186
Dordrecht
Gebouw met bakstenen gevel van vijf vensterassen. De vensters van de verdieping gevat in geprofileerde, rondbogig gesloten nissen (midden XV..

Voormalige winkel met toonzaal

Voorstraat 180
Dordrecht
Inleiding Vroeg twintigste-eeuwse WINKEL met TOONZAAL. Het pand is gebouwd voor de meubileerinrichting firma Zwijsen en Co., van de uit Tie..

Pand met lijstgevel

Voorstraat 213
Dordrecht
PAND met lijstgevel XIX A. Hoog schilddak achter gevel aan de Wijnhaven (XVII) met driezijdige erker met pilasters. Gebouw van eenvoudige ..

Pand met eenvoudige lijstgevel

Voorstraat 209
Dordrecht
PAND met eenvoudige lijstgevel (XIX A). Achtergevel XVII - XVIII onder rechte lijst. Gebouw van eenvoudige doch harmonische architectuur e..

Pand met eenvoudige lijstgevel

Voorstraat 207
Dordrecht
PAND met eenvoudige lijstgevel (XIX A). Aan de achterzijde gewijzigde puntgevel (XVII). Gebouw van eenvoudige doch harmonische architectuu..

Kaart & Routeplanner


Foto's (1)