Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Pand met eenvoudige lijstgevel in Dordrecht

Woonhuis

Voorstraat 176
3311ES Dordrecht
Zuid Holland

Bouwjaar: ca. 1800


Beschrijving van Pand met eenvoudige lijstgevel

PAND met eenvoudige lijstgevel (ca. 1800). Schuiframen uit de bouwtijd. Gebouw van eenvoudige doch harmonische architectuur en van oudheidkundige waarde. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 13876
Laatste wijziging: 2014-10-12 20:04:29.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Pand met eenvoudige lijstgevel in Dordrecht

Pand met in natuursteen-imitatie gepleisterde lijstgevel

Voorstraat 172
Dordrecht
PAND met in natuursteen-imitatie gepleisterde lijstgevel. Gevel oorspronkelijk XVIII. In de verdieping Empire ramen; in de vensters van de z..

Pand met rijk versierde renaissance trapgevel, gedateerd in cartouche boven het rechter venster van de eerste verdieping

Voorstraat 170
Dordrecht
PAND met rijk versierde renaissance trapgevel, gedateerd in cartouche boven het rechter venster van de eerste verdieping: 1603. De verdiepin..

PAND met Lodewijk XIV lijstgevel, vijf vensterassen breed, met rijk versierde middenrisaliet, waarin gesneden omlijstingen (ranken, klauwstukken, vrou ..

Voorstraat 178
Dordrecht
PAND met Lodewijk XIV lijstgevel (XVIII b), vijf vensterassen breed, met rijk versierde middenrisaliet, waarin gesneden omlijstingen (ranken..

Pand met verkropte lijstgevel

Voorstraat 195
Dordrecht
PAND met verkropte lijstgevel (XVIII). Puntgevel aan de achterzijde. Gebouw van eenvoudige doch harmonische architectuur en van oudheidkun..

Pand met gevel met verkropte lijst, gedateerd in romeinse cijfers: 1746

Voorstraat 181
Dordrecht
PAND met gevel met verkropte lijst, gedateerd in romeinse cijfers: 1746. Twee gesneden consoles Lodewijk XV. Geprofileerde, hardstenen venst..

Kaart & Routeplanner


Foto's (2)