Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Pand met gepleisterde lijstgevel met rijk gesneden kroonlijst, en consoles in Dordrecht

Woonhuis

Voorstraat 168
3311ES Dordrecht
Zuid Holland

Bouwjaar: derde kwart 19e eeuw


Beschrijving van Pand met gepleisterde lijstgevel met rijk gesneden kroonlijst, en consoles

PAND met gepleisterde lijstgevel (XIX c) met rijk gesneden kroonlijst, en consoles. Vensteromlijstingen met gebogen hoeken; deuromlijsting met consoles. Hardstenen plint. Een latere vereenvoudiging beroofde de gevel van zijn vensterbekroningen, balkonhek en rijk gedetailleerde balustrade. Het interieur heeft een hal, gang en trappenhuis met rijk Lodewijk XV stucwerk. Boven de deuren van de hal en boven de tochtdeur dessus-de-portes met putti. Fraai gebouw van eenvoudige doch harmonische architectuur en van oudheidkundige waarde. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 13873
Laatste wijziging: 2014-10-12 20:04:29.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Pand met gepleisterde lijstgevel met rijk gesneden kroonlijst, en consoles in Dordrecht

Pand met rijk versierde renaissance trapgevel, gedateerd in cartouche boven het rechter venster van de eerste verdieping

Voorstraat 170
Dordrecht
PAND met rijk versierde renaissance trapgevel, gedateerd in cartouche boven het rechter venster van de eerste verdieping: 1603. De verdiepin..

Pand met aan de wijnhaven puntgevel met vlechtingen

Voorstraat 177
Dordrecht
PAND met aan de Wijnhaven puntgevel met vlechtingen (XVII ?). Voorgevel XIX c. Schilddak. Gebouw van eenvoudige doch harmonische architectu..

Pand met eenvoudige gevel met dubbel verkropte lijst

Voorstraat 179
Dordrecht
PAND met eenvoudige gevel met dubbel verkropte lijst (XVIII). Geprofileerde vensterdorpels van hardsteen. Gebouw van eenvoudige doch harmon..

Pand met in natuursteen-imitatie gepleisterde lijstgevel

Voorstraat 172
Dordrecht
PAND met in natuursteen-imitatie gepleisterde lijstgevel. Gevel oorspronkelijk XVIII. In de verdieping Empire ramen; in de vensters van de z..

Pand met gevel met verkropte lijst, gedateerd in romeinse cijfers: 1746

Voorstraat 181
Dordrecht
PAND met gevel met verkropte lijst, gedateerd in romeinse cijfers: 1746. Twee gesneden consoles Lodewijk XV. Geprofileerde, hardstenen venst..

Kaart & Routeplanner


Foto's (1)