Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Hoekpand Heer Heymansuysstraat. Lijstgevel met gesneden consoles (Lodewijk XV) en verkropte kroonlijst. Empire schuiframen. In het souterrain getoogde poort in Dordrecht

Woonhuis

Voorstraat 106
3311ER Dordrecht
Zuid Holland

Bouwjaar: 1771 (jaartal)


Beschrijving van Hoekpand Heer Heymansuysstraat. Lijstgevel met gesneden consoles (Lodewijk XV) en verkropte kroonlijst. Empire schuiframen. In het souterrain getoogde poort

HOEKPAND Heer Heymansuysstraat. Lijstgevel met gesneden consoles (Lodewijk XV) en verkropte kroonlijst, gedateerd: 1771. Empire schuiframen. In het souterrain getoogde poort. Gebouw van algemeen belang wegens oudheidkundige en kunsthistorische waarde. Zie tevens de overwegingen bij het Koninklijk besluit no 18 van 4 november 1971 inzake de plaatsing op de vastgestelde lijst. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 13864
Laatste wijziging: 2014-10-12 20:04:29.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Hoekpand Heer Heymansuysstraat. Lijstgevel met gesneden consoles (Lodewijk XV) en verkropte kroonlijst. Empire schuiframen. In het souterrain getoogde poort in Dordrecht

Pand met gepleisterde gotische gevel waarvan de vensters gevat zijn in halfrond gesloten nissen

Voorstraat 102
Dordrecht
PAND met gepleisterde gotische gevel (XVI A), waarvan de vensters gevat zijn in halfrond gesloten nissen. Verkropte kroonlijst (XVIII). Empi..

Pand met gepleisterde gotische gevel voor huis van parterre en twee verdiepingen

Voorstraat 96
Dordrecht
PAND met gepleisterde gotische gevel (XVI A) voor huis van parterre en twee verdiepingen. De vensters der verdiepingen zijn gevat binnen hog..

Pand met eenvoudige lijstgevel

Voorstraat 107
Dordrecht
PAND met eenvoudige lijstgevel (midden XIX). Gebouw van eenvoudige doch harmonische architectuur en van oudheidkundige waarde.

Hoekpand met gepleisterde lijstgevel

Voorstraat 111
Dordrecht
HOEKPAND Turfsteiger met gepleisterde lijstgevel (XIX A ?). Gebouw van eenvoudige doch harmonische architectuur en van oudheidkundige waard..

Achterhuis voorzien van puntgevel met vlechtingen, zichtbaar vanaf de Taankade

Voorstraat 95
Dordrecht
ACHTERHUIS voorzien van puntgevel met vlechtingen (XVII), zichtbaar vanaf de Taankade. Gebouw van eenvoudige doch harmonische architectuur ..

Kaart & Routeplanner


Foto's (3)