Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Twee lijstgevels, waaronder nu een winkel; eenvoudige lijstgevel en lijstgevel met kroonlijst, waarin triglyphen en metopen in Dordrecht

Woonhuis

Voorstraat 46
3311ER Dordrecht
Zuid Holland

Bouwjaar: eerste helft 19e eeuw (1e lijstgevel) tweede kwart 18e eeuw (2e lijstgevel)


Beschrijving van Twee lijstgevels, waaronder nu een winkel; eenvoudige lijstgevel en lijstgevel met kroonlijst, waarin triglyphen en metopen

Twee lijstgevels, waaronder nu een winkel; eenvoudige lijstgevel XIX A en lijstgevel (XVIII b) met kroonlijst, waarin triglyphen en metopen. Schuiframen XIX A. Gebouw van eenvoudige doch harmonische architectuur en van oudheidkundige waarde. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 13851
Laatste wijziging: 2014-10-12 20:04:29.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Twee lijstgevels, waaronder nu een winkel; eenvoudige lijstgevel en lijstgevel met kroonlijst, waarin triglyphen en metopen in Dordrecht

Pand met lijstgevel met deuromlijsting, bovenlicht en stoep kelderpoortje met geblokte toog

Voorstraat 50
Dordrecht
PAND met lijstgevel met deuromlijsting, bovenlicht en stoep (ca. 1800), kelderpoortje met geblokte toog. Fraai gebouw van eenvoudige doch h..

Hoekpand Nieuwkerkstraat. Gepleisterde lijstgevel met deurpartij, stoep en hek. Huis met oorspronkelijke gevel aan de Nieuwkerkstraat

Voorstraat 54
Dordrecht
HOEKPAND Nieuwkerkstraat. Gepleisterde lijstgevel (XVIII d) met deurpartij, stoep en hek. Huis (XVI) met oorspronkelijke gevel aan de Nieuwk..

Keizershofspoort

Nieuwkerkstraat 4
Dordrecht
Zandstenen POORTJE (ca. 1700) van het v.m. "Keizershof". Geprofileerde omlijsting, waarlangs bloem- en vruchtenslingers. Het hoofdgestel wor..

Pand met eenvoudige lijstgevel

Voorstraat 57
Dordrecht
PAND met eenvoudige lijstgevel XIX. Goede, oudere ?, pui met gesneden consoles (Lodewijk XIV). Empire schuiframen. Gebouw van eenvoudige do..

Pand met eenvoudige gevel met verkropte kroonlijst

Voorstraat 58
Dordrecht
PAND met eenvoudige gevel met verkropte kroonlijst (XVIII d). Gebouw van eenvoudige doch harmonische architectuur en van oudheidkundige waa..

Kaart & Routeplanner


Foto's (1)