Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Hoekpand Leuvebrug. Gevel met verkropte kroonlijst. Achtergevel. Vensters met oude kozijnen en schuiframen in Dordrecht

Woonhuis

Voorstraat 489
3311CV Dordrecht
Zuid Holland


Beschrijving van Hoekpand Leuvebrug. Gevel met verkropte kroonlijst. Achtergevel. Vensters met oude kozijnen en schuiframen

HOEKPAND Leuvebrug. Gevel met verkropte kroonlijst. Achtergevel. Vensters met oude kozijnen en schuiframen. Gebouw van eenvoudige doch harmonische architectuur en van oudheidkundige waarde. Zie tevens de overwegingen bij het Koninklijk besluit no 19 van 4 november 1971 inzake de plaatsing op de vastgestelde lijst. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 13845
Laatste wijziging: 2014-10-12 20:04:29.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Hoekpand Leuvebrug. Gevel met verkropte kroonlijst. Achtergevel. Vensters met oude kozijnen en schuiframen in Dordrecht

Pand achter lijstgevel met stucversieringen en afgeronde vensterhoeken

Voorstraat 487
Dordrecht
PAND achter lijstgevel met stucversieringen (XIX c) en afgeronde vensterhoeken. Vensters in de kroonlijst. Gave pui. Aan de Voorstraatshave..

Pand met aan de voorstraatshaven gepleisterd puntgeveltje met tweelichtvensters

Voorstraat 485
Dordrecht
PAND met aan de Voorstraatshaven gepleisterd puntgeveltje met tweelichtvensters. Oude kozijnen. Gebouw van eenvoudige doch harmonische arc..

Pand met smalle gevel met verkropte kroonlijst met in de verdiepingen schuiframen

Voorstraat 452
Dordrecht
PAND met smalle gevel met verkropte kroonlijst (XVIII B) met in de verdiepingen schuiframen uit de bouwtijd. Gebouw van eenvoudige doch har..

Pand met lijstgevel met verkropte kroonlijst

Voorstraat 450
Dordrecht
PAND met lijstgevel (midden XVIII) met verkropte kroonlijst. Goede pui, waarin deur met pilasteromlijsting en bovenlicht (ca. 1800). Hardste..

Pand met halsgevel met segmentvormig fronton en zijstukken

Voorstraat 483
Dordrecht
PAND met halsgevel met segmentvormig fronton en zijstukken. Gedateerd in het fronton: 1699. Empire ramen, muurankers. Gepleisterde vakwerk-..

Kaart & Routeplanner

Route naar Hoekpand Leuvebrug. Gevel met verkropte kroonlijst. Achtergevel. Vensters met oude kozijnen en schuiframen in Dordrecht

Foto's (6)