Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Hoekpand Ruitensteiger met eenvoudige lijstgevel, lijst verkropt. Gevel aan de Voorstraatshaven gepleisterd in Dordrecht

Woonhuis

Voorstraat 451
3311CT Dordrecht
Zuid Holland

Bouwjaar: 18e eeuw


Beschrijving van Hoekpand Ruitensteiger met eenvoudige lijstgevel, lijst verkropt. Gevel aan de Voorstraatshaven gepleisterd

HOEKPAND Ruitensteiger met eenvoudige lijstgevel, lijst verkropt (XVIII B). Gevel aan de Voorstraatshaven gepleisterd (XVIII) met oude kozijnen en roedenverdeling XVIII. Fraai gebouw van eenvoudige doch harmonische architectuur en van oudheidkundige waarde. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 13836
Laatste wijziging: 2014-10-12 20:04:29.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Hoekpand Ruitensteiger met eenvoudige lijstgevel, lijst verkropt. Gevel aan de Voorstraatshaven gepleisterd in Dordrecht

Pand met eenvoudige lijstgevel

Voorstraat 449
Dordrecht
PAND met eenvoudige lijstgevel (midden XIX). Achtergevel XVII - XVIII met oude kozijnen. Fraai gebouw van eenvoudige doch harmonische arch..

Pand met eenvoudige lijstgevel

Voorstraat 447
Dordrecht
PAND met eenvoudige lijstgevel (XIX A). Aan de Voorstraatshaven puntgevel (XVII) met vlechtingen en geprofileerde zijdekplaten. Ramen XIX ..

Hoekpand Ruitenstraat met lijstgevel. De gevel telt vier vensterassen, waarvan de derde van links als risaliet is behandeld en bekleed met hardsteen

Voorstraat 410
Dordrecht
HOEKPAND Ruitenstraat. Monumentale lijstgevel, gedateerd in de kroonlijst 1774. De gevel telt vier vensterassen, waarvan de derde van links ..

Pand met aan de voorstraatshaven een gepleisterde puntgevel

Voorstraat 455
Dordrecht
PAND met aan de Voorstraatshaven een gepleisterde puntgevel (XVII). Fraai gebouw van eenvoudige doch harmonische architectuur en van oudhei..

Pand met gevel met verkropte kroonlijst

Voorstraat 402
Dordrecht
PAND met gevel met verkropte kroonlijst (XVIII B). Gebouw van eenvoudige doch harmonische architectuur en van oudheidkundige waarde.

Kaart & Routeplanner


Foto's (1)