Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Pand met aan de voorstraatshaven puntgevel en aan de voorstraat gevel met getoogde vensters en in de kroonlijst rechthoekige liggende vensters in Dordrecht

Woonhuis

Voorstraat 405
3311CT Dordrecht
Zuid Holland

Bouwjaar: mogelijk 18e eeuw/derde kwart 19e eeuw


Beschrijving van Pand met aan de voorstraatshaven puntgevel en aan de voorstraat gevel met getoogde vensters en in de kroonlijst rechthoekige liggende vensters

PAND (XVIII ?) met aan de Voorstraatshaven puntgevel en aan de Voorstraat gevel (XIX c) met getoogde vensters en in de kroonlijst rechthoekige liggende vensters. Fraai gebouw van eenvoudige doch harmonische architectuur en van oudheidkundige waarde. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 13827
Laatste wijziging: 2014-10-12 20:04:29.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Pand met aan de voorstraatshaven puntgevel en aan de voorstraat gevel met getoogde vensters en in de kroonlijst rechthoekige liggende vensters in Dordrecht

Pand met gevel met verkropte lijst

Voorstraat 407
Dordrecht
PAND met gevel met verkropte lijst (XVIII B). Aan de Voorstraatshaven puntgevel (XVII ?). Fraai gebouw van eenvoudige doch harmonische arc..

Pand met rood gesausde lijstgevel

Voorstraat 403
Dordrecht
PAND met rood gesausde lijstgevel (XVIII). Schuif- en draairamen Empire. Aan de Voorstraatshaven puntgevel (XVII) met vlechtingen en roeden..

Pand met eenvoudige lijstgevel

Voorstraat 362
Dordrecht
PAND met eenvoudige lijstgevel, midden XIX. Hardstenen waterlijsten. Empire draairamen. Tweede verdieping raamhekken. Gebouw van eenvoudige..

Pand met eenvoudige lijstgevel, midden

Voorstraat 360
Dordrecht
PAND met eenvoudige lijstgevel, midden XIX. Gebouw van eenvoudige doch harmonische architectuur en van oudheidkundige waarde.

Pand met eenvoudige lijstgevel

Voorstraat 366
Dordrecht
PAND met eenvoudige lijstgevel, midden XIX. Gebouw van eenvoudige doch harmonische architectuur en van oudheidkundige waarde.

Kaart & Routeplanner


Foto's (1)