Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Pand met rood gesausde lijstgevel in Dordrecht

Woonhuis

Voorstraat 403
3311CT Dordrecht
Zuid Holland

Bouwjaar: 17e/18e eeuw


Beschrijving van Pand met rood gesausde lijstgevel

PAND met rood gesausde lijstgevel (XVIII). Schuif- en draairamen Empire. Aan de Voorstraatshaven puntgevel (XVII) met vlechtingen en roedenverdeling in stijl XVIII. Fraai gebouw van eenvoudige doch harmonische architectuur en van oudheidkundige waarde. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 13826
Laatste wijziging: 2014-10-12 20:04:29.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Pand met rood gesausde lijstgevel in Dordrecht

Pand met gepleisterde lijstgevel

Voorstraat 401
Dordrecht
PAND met gepleisterde lijstgevel (XIX b ?). In de tweede verdieping raamhekjes. Aan de Voorstraatshaven sterk vernieuwde gevel onder rechte..

Pand met aan de voorstraatshaven puntgevel en aan de voorstraat gevel met getoogde vensters en in de kroonlijst rechthoekige liggende vensters

Voorstraat 405
Dordrecht
PAND (XVIII ?) met aan de Voorstraatshaven puntgevel en aan de Voorstraat gevel (XIX c) met getoogde vensters en in de kroonlijst rechthoeki..

Pand met gevel met verkropte lijst

Voorstraat 407
Dordrecht
PAND met gevel met verkropte lijst (XVIII B). Aan de Voorstraatshaven puntgevel (XVII ?). Fraai gebouw van eenvoudige doch harmonische arc..

Hoekpand Botgenssteiger met gepleisterde lijstgevel, natuursteen-imitatie. Kroonlijst met consoles en vensters. Aan de Voorstraatshaven sterk vernieuw ..

Voorstraat 399
Dordrecht
HOEKPAND Botgenssteiger met gepleisterde lijstgevel (XIX B), natuursteen-imitatie. Kroonlijst met consoles en vensters. Aan de Voorstraatsh..

Pand met eenvoudige lijstgevel, midden

Voorstraat 360
Dordrecht
PAND met eenvoudige lijstgevel, midden XIX. Gebouw van eenvoudige doch harmonische architectuur en van oudheidkundige waarde.

Kaart & Routeplanner

Route naar Pand met rood gesausde lijstgevel in Dordrecht

Foto's (1)