Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Pand met gepleisterde lijstgevel in Dordrecht

Woonhuis

Voorstraat 401
3311CT Dordrecht
Zuid Holland

Bouwjaar: mogelijk tweede kwart 19e eeuw


Beschrijving van Pand met gepleisterde lijstgevel

PAND met gepleisterde lijstgevel (XIX b ?). In de tweede verdieping raamhekjes. Aan de Voorstraatshaven sterk vernieuwde gevel onder rechte lijst. Fraai gebouw van eenvoudige doch harmonische architectuur en van oudheidkundige waarde. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 13825
Laatste wijziging: 2014-10-12 20:04:29.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Pand met gepleisterde lijstgevel in Dordrecht

Hoekpand Botgenssteiger met gepleisterde lijstgevel, natuursteen-imitatie. Kroonlijst met consoles en vensters. Aan de Voorstraatshaven sterk vernieuw ..

Voorstraat 399
Dordrecht
HOEKPAND Botgenssteiger met gepleisterde lijstgevel (XIX B), natuursteen-imitatie. Kroonlijst met consoles en vensters. Aan de Voorstraatsh..

Pand met rood gesausde lijstgevel

Voorstraat 403
Dordrecht
PAND met rood gesausde lijstgevel (XVIII). Schuif- en draairamen Empire. Aan de Voorstraatshaven puntgevel (XVII) met vlechtingen en roeden..

Pand met eenvoudige lijstgevel

Voorstraat 354
Dordrecht
PAND met eenvoudige lijstgevel (XIX c). Gebouw van eenvoudige doch harmonische architectuur en van oudheidkundige waarde.

Pand met aan de voorstraatshaven puntgevel en aan de voorstraat gevel met getoogde vensters en in de kroonlijst rechthoekige liggende vensters

Voorstraat 405
Dordrecht
PAND (XVIII ?) met aan de Voorstraatshaven puntgevel en aan de Voorstraat gevel (XIX c) met getoogde vensters en in de kroonlijst rechthoeki..

Pand met eenvoudige lijstgevel, midden

Voorstraat 360
Dordrecht
PAND met eenvoudige lijstgevel, midden XIX. Gebouw van eenvoudige doch harmonische architectuur en van oudheidkundige waarde.

Kaart & Routeplanner


Foto's (1)