Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Hoekpand Botgenssteiger met gepleisterde lijstgevel, natuursteen-imitatie. Kroonlijst met consoles en vensters. Aan de Voorstraatshaven sterk vernieuwde lijstgevel met onderkraagde parterre in Dordrecht

Woonhuis

Voorstraat 399
3311CT Dordrecht
Zuid Holland

Bouwjaar: tweede helft 19e eeuw


Beschrijving van Hoekpand Botgenssteiger met gepleisterde lijstgevel, natuursteen-imitatie. Kroonlijst met consoles en vensters. Aan de Voorstraatshaven sterk vernieuwde lijstgevel met onderkraagde parterre

HOEKPAND Botgenssteiger met gepleisterde lijstgevel (XIX B), natuursteen-imitatie. Kroonlijst met consoles en vensters. Aan de Voorstraatshaven sterk vernieuwde lijstgevel met onderkraagde parterre. Fraai gebouw van eenvoudige doch harmonische architectuur en van oudheidkundige waarde. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 13824
Laatste wijziging: 2014-10-12 20:04:29.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Hoekpand Botgenssteiger met gepleisterde lijstgevel, natuursteen-imitatie. Kroonlijst met consoles en vensters. Aan de Voorstraatshaven sterk vernieuwde lijstgevel met onderkraagde parterre in Dordrecht

Pand met gepleisterde lijstgevel

Voorstraat 401
Dordrecht
PAND met gepleisterde lijstgevel (XIX b ?). In de tweede verdieping raamhekjes. Aan de Voorstraatshaven sterk vernieuwde gevel onder rechte..

Pand met eenvoudige lijstgevel

Voorstraat 354
Dordrecht
PAND met eenvoudige lijstgevel (XIX c). Gebouw van eenvoudige doch harmonische architectuur en van oudheidkundige waarde.

Pand met rood gesausde lijstgevel

Voorstraat 403
Dordrecht
PAND met rood gesausde lijstgevel (XVIII). Schuif- en draairamen Empire. Aan de Voorstraatshaven puntgevel (XVII) met vlechtingen en roeden..

Pand met eenvoudige lijstgevel

Voorstraat 356
Dordrecht
PAND met eenvoudige lijstgevel (XVIII d). Gebouw van eenvoudige doch harmonische architectuur en van oudheidkundige waarde.

Pand met eenvoudige lijstgevel, midden

Voorstraat 360
Dordrecht
PAND met eenvoudige lijstgevel, midden XIX. Gebouw van eenvoudige doch harmonische architectuur en van oudheidkundige waarde.

Kaart & Routeplanner

Route naar Hoekpand Botgenssteiger met gepleisterde lijstgevel, natuursteen-imitatie. Kroonlijst met consoles en vensters. Aan de Voorstraatshaven sterk vernieuwde lijstgevel met onderkraagde parterre in Dordrecht

Foto's (1)