Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Pand met halsgevel met natuurstenen voluten en geprofileerd segmentvormig fronton in Dordrecht

Woonhuis

Voorstraat 373
3311CT Dordrecht
Zuid Holland

Bouwjaar: mogelijk ca. 1700


Beschrijving van Pand met halsgevel met natuurstenen voluten en geprofileerd segmentvormig fronton

PAND met halsgevel met natuurstenen voluten en geprofileerd segmentvormig fronton (ca. 1700 ?). Aan de Voorstraatshaven is in de achtergevel het houtskelet zichtbaar. Gebouw van eenvoudige doch harmonische architectuur en van oudheidkundige waarde. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 13819
Laatste wijziging: 2014-10-12 20:04:29.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Pand met halsgevel met natuurstenen voluten en geprofileerd segmentvormig fronton in Dordrecht

Pand met aan de voorstraatshaven vakwerkgevel met tweelichtvensters

Voorstraat 375
Dordrecht
PAND met aan de Voorstraatshaven vakwerkgevel met tweelichtvensters. Gebouw van eenvoudige doch harmonische architectuur en van oudheidkund..

Pand met eenvoudige puntgevel

Voorstraat 371
Dordrecht
PAND met eenvoudige puntgevel XVIII a. Achtergevel houtskelet. Gebouw van eenvoudige doch harmonische architectuur en van oudheidkundige w..

Hoekpand Lombardbrug. Gevel met verkropte kroonlijst voor huis met twee parallel lopende zadeldaken evenwijdig aan de straat tussen puntgevels. Zakgoo ..

Voorstraat 369
Dordrecht
HOEKPAND Lombardbrug. Gevel met verkropte kroonlijst voor huis (XVIII) met twee parallel lopende zadeldaken evenwijdig aan de straat tussen ..

De Gekroonde Haring

Voorstraat 326
Dordrecht
HOEKPAND Haringstraat. Woonhuis "De Gekroonde Haring". Monumentaal pand met hoog schilddak, waarop aan de voorzijde nokversiering met als wi..

Pand met gepleisterde lijstgevel voor ouder huis

Voorstraat 324
Dordrecht
PAND met gepleisterde lijstgevel (XIX c) voor ouder huis. Boven de vensters geprofileerde hoofdgestellen. Fraai gebouw van eenvoudige doch ..

Kaart & Routeplanner


Foto's (1)