Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Hoekpand Lombardbrug. Gevel met verkropte kroonlijst voor huis met twee parallel lopende zadeldaken evenwijdig aan de straat tussen puntgevels. Zakgoot. Achtergevel houtskelet in Dordrecht

Woonhuis

Voorstraat 369
3311CT Dordrecht
Zuid Holland

Bouwjaar: 18e eeuw


Beschrijving van Hoekpand Lombardbrug. Gevel met verkropte kroonlijst voor huis met twee parallel lopende zadeldaken evenwijdig aan de straat tussen puntgevels. Zakgoot. Achtergevel houtskelet

HOEKPAND Lombardbrug. Gevel met verkropte kroonlijst voor huis (XVIII) met twee parallel lopende zadeldaken evenwijdig aan de straat tussen puntgevels. Zakgoot. Achtergevel houtskelet. Gebouw van eenvoudige doch harmonische architectuur en van oudheidkundige waarde. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 13817
Laatste wijziging: 2014-10-12 20:04:29.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Hoekpand Lombardbrug. Gevel met verkropte kroonlijst voor huis met twee parallel lopende zadeldaken evenwijdig aan de straat tussen puntgevels. Zakgoot. Achtergevel houtskelet in Dordrecht

Pand met eenvoudige puntgevel

Voorstraat 371
Dordrecht
PAND met eenvoudige puntgevel XVIII a. Achtergevel houtskelet. Gebouw van eenvoudige doch harmonische architectuur en van oudheidkundige w..

Pand met halsgevel met natuurstenen voluten en geprofileerd segmentvormig fronton

Voorstraat 373
Dordrecht
PAND met halsgevel met natuurstenen voluten en geprofileerd segmentvormig fronton (ca. 1700 ?). Aan de Voorstraatshaven is in de achtergeve..

De Gekroonde Haring

Voorstraat 326
Dordrecht
HOEKPAND Haringstraat. Woonhuis "De Gekroonde Haring". Monumentaal pand met hoog schilddak, waarop aan de voorzijde nokversiering met als wi..

Pand met gepleisterde lijstgevel voor ouder huis

Voorstraat 324
Dordrecht
PAND met gepleisterde lijstgevel (XIX c) voor ouder huis. Boven de vensters geprofileerde hoofdgestellen. Fraai gebouw van eenvoudige doch ..

Pand met aan de voorstraatshaven vakwerkgevel met tweelichtvensters

Voorstraat 375
Dordrecht
PAND met aan de Voorstraatshaven vakwerkgevel met tweelichtvensters. Gebouw van eenvoudige doch harmonische architectuur en van oudheidkund..

Kaart & Routeplanner


Foto's (2)