Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Pand met in natuursteen-imitatie gepleisterde lijstgevel en flauw getoogde vensters in Dordrecht

Woonhuis

Voorstraat 323
3311EP Dordrecht
Zuid Holland

Bouwjaar: eerste helft 19e eeuw


Beschrijving van Pand met in natuursteen-imitatie gepleisterde lijstgevel en flauw getoogde vensters

PAND met in natuursteen-imitatie gepleisterde lijstgevel (XIX A) en flauw getoogde vensters. Fraai gebouw van eenvoudige doch harmonische architectuur en van oudheidkundige waarde. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 13806
Laatste wijziging: 2014-10-12 20:04:29.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Pand met in natuursteen-imitatie gepleisterde lijstgevel en flauw getoogde vensters in Dordrecht

Pand met in imitatie-natuursteen gepleisterde lijstgevel

Voorstraat 327
Dordrecht
PAND met in imitatie-natuursteen gepleisterde lijstgevel (XIX B). Schuiframen. Puntgevel aan de Voorstraatshaven, XVII ?. Fraai gebouw van..

Hoekpand Vriesestraatsteiger met hoog schilddak waarin dakvenster; gepleisterde voorgevel met decoratie. Puntgevel aan de Voorstraatshaven

Voorstraat 319
Dordrecht
HOEKPAND Vriesestraatsteiger (XVI ?) met hoog schilddak waarin dakvenster; gepleisterde voorgevel met decoratie (XIX c). Puntgevel (XVII) a..

Pand met verminkte trapgevel

Voorstraat 329
Dordrecht
PAND met verminkte trapgevel (XVIII ?). Aan de Voorstraatshaven puntgevel (XVII). Fraai gebouw van eenvoudige doch harmonische architectuu..

De Rozijnkorf

Voorstraat 282
Dordrecht
WOONHUIS "De Rozijnkorf". Vroege trapgevel van het Dordtse type (ca. 1550) met onder de ontlastingsbogen van de verdieping drie langwerpige,..

Pand met verkropte lijstgevel

Voorstraat 278
Dordrecht
PAND met verkropte lijstgevel, gedateerd in de kroonlijst: 1762. Fraai gebouw van eenvoudige doch harmonische architectuur en van oudheidku..

Kaart & Routeplanner


Foto's (2)