Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Hoekpand Vriesestraatsteiger met hoog schilddak waarin dakvenster; gepleisterde voorgevel met decoratie. Puntgevel aan de Voorstraatshaven in Dordrecht

Woonhuis

Voorstraat 319
3311EP Dordrecht
Zuid Holland

Bouwjaar: mogelijk 16e eeuw (huis) derde kwart 19e eeuw (decoratie) 17e eeuw (puntgevel)


Beschrijving van Hoekpand Vriesestraatsteiger met hoog schilddak waarin dakvenster; gepleisterde voorgevel met decoratie. Puntgevel aan de Voorstraatshaven

HOEKPAND Vriesestraatsteiger (XVI ?) met hoog schilddak waarin dakvenster; gepleisterde voorgevel met decoratie (XIX c). Puntgevel (XVII) aan de Voorstraatshaven. Gebouw van eenvoudige doch harmonische architectuur en van oudheidkundige waarde. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 13805
Laatste wijziging: 2014-10-12 20:04:29.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Hoekpand Vriesestraatsteiger met hoog schilddak waarin dakvenster; gepleisterde voorgevel met decoratie. Puntgevel aan de Voorstraatshaven in Dordrecht

Pand met in natuursteen-imitatie gepleisterde lijstgevel en flauw getoogde vensters

Voorstraat 323
Dordrecht
PAND met in natuursteen-imitatie gepleisterde lijstgevel (XIX A) en flauw getoogde vensters. Fraai gebouw van eenvoudige doch harmonische a..

Pand met verkropte lijstgevel

Voorstraat 278
Dordrecht
PAND met verkropte lijstgevel, gedateerd in de kroonlijst: 1762. Fraai gebouw van eenvoudige doch harmonische architectuur en van oudheidku..

Pand met eenvoudige verkropte lijstgevel

Voorstraat 276
Dordrecht
Tussen Voorstraat 276 en Voorstraat 278, PAND met eenvoudige verkropte lijstgevel (XVIII) behorend bij no 276. Gebouw van eenvoudige doch h..

Pand met in imitatie-natuursteen gepleisterde lijstgevel

Voorstraat 327
Dordrecht
PAND met in imitatie-natuursteen gepleisterde lijstgevel (XIX B). Schuiframen. Puntgevel aan de Voorstraatshaven, XVII ?. Fraai gebouw van..

Pand met aan de voorstraatshaven puntgevel

Voorstraat 313
Dordrecht
PAND met aan de Voorstraatshaven puntgevel. Gebouw van eenvoudige doch harmonische architectuur en van oudheidkundige waarde.

Kaart & Routeplanner


Foto's (2)