Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Hoog pand met schilddak en lijstgevel met geprofileerde vensteromlijstingen en in de eerste verdieping schuiframen uit de bouwtijd van de gevel. Achtergevel aan de Wijnhaven met drielichtskozijn in Dordrecht

Woonhuis

Voorstraat 281
3311EP Dordrecht
Zuid Holland

Bouwjaar: eerste helft 19e eeuw (pand) 17e eeuw (achtergevel)


Beschrijving van Hoog pand met schilddak en lijstgevel met geprofileerde vensteromlijstingen en in de eerste verdieping schuiframen uit de bouwtijd van de gevel. Achtergevel aan de Wijnhaven met drielichtskozijn

Hoog PAND met schilddak en lijstgevel (XIX A) met geprofileerde vensteromlijstingen en in de eerste verdieping schuiframen uit de bouwtijd van de gevel. Achtergevel aan de Wijnhaven met drielichtskozijn (XVII). Fraai gebouw van eenvoudige doch harmonische architectuur en van oudheidkundige waarde. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 13802
Laatste wijziging: 2014-10-12 20:04:29.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Hoog pand met schilddak en lijstgevel met geprofileerde vensteromlijstingen en in de eerste verdieping schuiframen uit de bouwtijd van de gevel. Achtergevel aan de Wijnhaven met drielichtskozijn in Dordrecht

Pand met lijstgevel en gevel aan de wijnhaven onder rechte lijst

Voorstraat 279
Dordrecht
PAND met lijstgevel (XVIII) en gevel aan de Wijnhaven (XVII) onder rechte lijst. Fraai gebouw van eenvoudige doch harmonische architectuur ..

Pand met verkropte lijstgevel met aan de wijnhaven puntgevel met vlechtingen

Voorstraat 277
Dordrecht
PAND met verkropte lijstgevel (XVIII) met aan de Wijnhaven puntgevel met vlechtingen (XVII ?). Gebouw van eenvoudige doch harmonische archi..

Pand met verkropte lijstgevel

Voorstraat 246
Dordrecht
PAND met verkropte lijstgevel (XVIII B). Gebouw van eenvoudige doch harmonische architectuur en van oudheidkundige waarde.

Rozijnkorf (voormalig)

Voorstraat 250
Dordrecht
PAND met eenvoudige lijstgevel (XVIII B) met verkropte kroonlijst. Maakt deel uit van een goede rij gevels, Voorstraat 246-254. Gebouw van..

Pand met aan de wijnhaven afgeknotte trapgevel met ontlastingsbogen en oude kozijnen

Voorstraat 271
Dordrecht
PAND met aan de Wijnhaven afgeknotte trapgevel (XVII) met ontlastingsbogen en oude kozijnen. Gebouw van eenvoudige doch harmonische archite..

Kaart & Routeplanner


Foto's (3)