Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Samengetrokken uit twee panden die aan de Wijnhaven een puntgevel met vlechtingen en een lijstgevel hebben. Dak vernieuwd in Dordrecht

Woonhuis

Voorstraat 261
3311EP Dordrecht
Zuid Holland

Bouwjaar: 17e eeuw (vlechtingen) 18e eeuw (lijstgevel)


Beschrijving van Samengetrokken uit twee panden die aan de Wijnhaven een puntgevel met vlechtingen en een lijstgevel hebben. Dak vernieuwd

Samengetrokken uit twee PANDEN die aan de Wijnhaven een puntgevel met vlechtingen (XVII) en een lijstgevel (XVIII) hebben. Dak vernieuwd. Gebouw van eenvoudige doch harmonische architectuur en van oudheidkundige waarde. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 13793
Laatste wijziging: 2014-10-12 20:04:29.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Samengetrokken uit twee panden die aan de Wijnhaven een puntgevel met vlechtingen en een lijstgevel hebben. Dak vernieuwd in Dordrecht

Pand met aan de wijnhaven gevel onder rechte lijst

Voorstraat 263
Dordrecht
PAND met aan de Wijnhaven gevel (XVII) onder rechte lijst. Vensters met oude kozijnen en roedenverdeling stijl XVIII. Gebouw van eenvoudige..

Smalste huis van Dordrecht. Pand met smalle gevel, een vensteras breed, gebouwd boven de 'donkere steiger'

Voorstraat 265
Dordrecht
PAND met smalle gevel, een vensteras breed, gebouwd boven de "Donkere Steiger". Geblokte ontlastingsbogen boven de vensters, waarin cartouc..

Hoekpand Nieuwstraat. Vijf vensterassen brede lijstgevel met in de kroonlijst triglyphen en metopen. Schuiframen

Voorstraat 230
Dordrecht
HOEKPAND Nieuwstraat. Vijf vensterassen brede lijstgevel (XIX A) met in de kroonlijst triglyphen en metopen. Schuiframen XIX A. Gebouw van ..

De Pauw

Voorstraat 259
Dordrecht
HOEKPAND Wijnbrug "De Pauw". Rijk versierde renaissance trapgevel (XVII a) met houten pui (XVIII B). Dubbele pilasters met zandstenen banden..

Pand met geelgepleisterde lijstgevel

Voorstraat 267
Dordrecht
PAND met geelgepleisterde lijstgevel (XIX A). Aan de Wijnhaven gevel (XVII - XVIII) onder rechte lijst. Hoog schilddak met dakvensters. Ge..

Kaart & Routeplanner


Foto's (1)