Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Hoekpand Grote Appelsteiger. Afgeknotte, gepleisterde trapgevel van het Dordtse type met mooi gehouwen kraagstenen en sierankers in Dordrecht

Woonhuis

Voorstraat 237
3311EP Dordrecht
Zuid Holland

Bouwjaar: 17e eeuw


Beschrijving van Hoekpand Grote Appelsteiger. Afgeknotte, gepleisterde trapgevel van het Dordtse type met mooi gehouwen kraagstenen en sierankers

HOEKPAND Grote Appelsteiger. Afgeknotte, gepleisterde trapgevel van het Dordtse type met mooi gehouwen kraagstenen en sierankers. Aan de Wijnhaven gewijzigde puntgevel (XVII) met vooruitspringend souterrain. Gebouw van algemeen belang wegens oudheidkundige en kunsthistorische waarde. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 13785
Laatste wijziging: 2014-10-12 20:04:29.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Hoekpand Grote Appelsteiger. Afgeknotte, gepleisterde trapgevel van het Dordtse type met mooi gehouwen kraagstenen en sierankers in Dordrecht

Gevel met verkropte kroonlijst. Achterhuis puntgevel met vlechtingen

Voorstraat 235
Dordrecht
Gevel met verkropte kroonlijst (XVIII d). Achterhuis puntgevel met vlechtingen, XVII - XVIII. Gebouw van eenvoudige doch harmonische archi..

Hoekpand Grote Appelsteiger. Huis met overkraagde zijgevel en gepleisterde lijstgevel, waarin Empire schuiframen. Achtergevel: hoge, deels vernieuwde ..

Voorstraat 239
Dordrecht
HOEKPAND Grote Appelsteiger. Huis (XVII a ?) met overkraagde zijgevel en gepleisterde lijstgevel (XIX A), waarin Empire schuiframen. Achter..

Pand met gevel met verkropte kroonlijst en geprofileerde, hardstenen vensterdorpels

Voorstraat 231
Dordrecht
PAND met gevel met verkropte kroonlijst (XVIII B) en geprofileerde, hardstenen vensterdorpels. Empire schuiframen. Aan de Wijnhaven een dwa..

Pand met tot puntgevel gewijzigde trapgevel waarin schuiframen stijl

Voorstraat 241
Dordrecht
PAND met tot puntgevel gewijzigde trapgevel (XVIII B ?), waarin schuiframen stijl XVIII. Gebouw van eenvoudige doch harmonische architectuu..

Pand met eenvoudige tuitgevel met rollaag, eindigend in natuurstenen voluten op geprofileerde dekplaten en bekroond door een rechte lijst

Voorstraat 229
Dordrecht
PAND met eenvoudige tuitgevel met rollaag, eindigend in natuurstenen voluten op geprofileerde dekplaten en bekroond door een rechte lijst, w..

Kaart & Routeplanner


Foto's (1)