Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Pand met gevel met verkropte kroonlijst en geprofileerde, hardstenen vensterdorpels in Dordrecht

Woonhuis

Voorstraat 231
3311EP Dordrecht
Zuid Holland

Bouwjaar: 18e eeuw


Beschrijving van Pand met gevel met verkropte kroonlijst en geprofileerde, hardstenen vensterdorpels

PAND met gevel met verkropte kroonlijst (XVIII B) en geprofileerde, hardstenen vensterdorpels. Empire schuiframen. Aan de Wijnhaven een dwarshuis (XVIII) met zadeldak en vensters met roedenverdeling ca. 1800 en XIX A. Vooruitspringend souterrain. Gebouw van eenvoudige doch harmonische architectuur en van oudheidkundige waarde. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 13783
Laatste wijziging: 2014-10-12 20:04:29.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Pand met gevel met verkropte kroonlijst en geprofileerde, hardstenen vensterdorpels in Dordrecht

Gevel met verkropte kroonlijst. Achterhuis puntgevel met vlechtingen

Voorstraat 235
Dordrecht
Gevel met verkropte kroonlijst (XVIII d). Achterhuis puntgevel met vlechtingen, XVII - XVIII. Gebouw van eenvoudige doch harmonische archi..

Pand met eenvoudige tuitgevel met rollaag, eindigend in natuurstenen voluten op geprofileerde dekplaten en bekroond door een rechte lijst

Voorstraat 229
Dordrecht
PAND met eenvoudige tuitgevel met rollaag, eindigend in natuurstenen voluten op geprofileerde dekplaten en bekroond door een rechte lijst, w..

Pand met eenvoudige, gepleisterde lijstgevel met late empire ramen

Voorstraat 225
Dordrecht
PAND met eenvoudige, gepleisterde lijstgevel (XVIII d) met late Empire ramen. Maakt deel uit van een goede rij gevels Voorstraat 225-243. ..

Hoekpand Grote Appelsteiger. Afgeknotte, gepleisterde trapgevel van het Dordtse type met mooi gehouwen kraagstenen en sierankers

Voorstraat 237
Dordrecht
HOEKPAND Grote Appelsteiger. Afgeknotte, gepleisterde trapgevel van het Dordtse type met mooi gehouwen kraagstenen en sierankers. Aan de Wi..

Pand achter brede gepleisterde lijstgevel ter breedte van vier vensters

Voorstraat 198
Dordrecht
PAND achter brede gepleisterde lijstgevel (XIX A) ter breedte van vier vensters. In de kroonlijst rozetten. Gebouw van eenvoudige doch harm..

Kaart & Routeplanner


Foto's (1)