Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Pand met eenvoudige tuitgevel met rollaag, eindigend in natuurstenen voluten op geprofileerde dekplaten en bekroond door een rechte lijst in Dordrecht

Woonhuis

Voorstraat 229
3311EP Dordrecht
Zuid Holland

Bouwjaar: 1776


Beschrijving van Pand met eenvoudige tuitgevel met rollaag, eindigend in natuurstenen voluten op geprofileerde dekplaten en bekroond door een rechte lijst

PAND met eenvoudige tuitgevel met rollaag, eindigend in natuurstenen voluten op geprofileerde dekplaten en bekroond door een rechte lijst, waarin: 1776. Achterhuis (XVIII) met hoog schilddak en erker. Gebouw van eenvoudige doch harmonische architectuur en van oudheidkundige waarde. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 13782
Laatste wijziging: 2014-10-12 20:04:29.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Pand met eenvoudige tuitgevel met rollaag, eindigend in natuurstenen voluten op geprofileerde dekplaten en bekroond door een rechte lijst in Dordrecht

Pand met eenvoudige, gepleisterde lijstgevel met late empire ramen

Voorstraat 225
Dordrecht
PAND met eenvoudige, gepleisterde lijstgevel (XVIII d) met late Empire ramen. Maakt deel uit van een goede rij gevels Voorstraat 225-243. ..

Pand met gevel met verkropte kroonlijst en geprofileerde, hardstenen vensterdorpels

Voorstraat 231
Dordrecht
PAND met gevel met verkropte kroonlijst (XVIII B) en geprofileerde, hardstenen vensterdorpels. Empire schuiframen. Aan de Wijnhaven een dwa..

Gevel met verkropte kroonlijst. Achterhuis puntgevel met vlechtingen

Voorstraat 235
Dordrecht
Gevel met verkropte kroonlijst (XVIII d). Achterhuis puntgevel met vlechtingen, XVII - XVIII. Gebouw van eenvoudige doch harmonische archi..

Pand achter brede gepleisterde lijstgevel ter breedte van vier vensters

Voorstraat 198
Dordrecht
PAND achter brede gepleisterde lijstgevel (XIX A) ter breedte van vier vensters. In de kroonlijst rozetten. Gebouw van eenvoudige doch harm..

Pand met eenvoudige lijstgevel

Voorstraat 196
Dordrecht
PAND met eenvoudige lijstgevel (ca. 1800). Gebouw van eenvoudige doch harmonische architectuur en van oudheidkundige waarde.

Kaart & Routeplanner


Foto's (1)