Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Blok van twee woningen met verdiep onder met rode en blauwe muldenpannen gedekt mansardedak met wolfeinden in Landgraaf

Woonhuis

Achterstraat 45
6372GW Landgraaf
Limburg

Bouwjaar: 1914


Beschrijving van Blok van twee woningen met verdiep onder met rode en blauwe muldenpannen gedekt mansardedak met wolfeinden

In schoon metselwerk opgetrokken blok van twee woningen met verdiep onder met rode en blauwe muldenpannen (bij nr 47 gewijzigd) gedekt mansardedak met wolfeinden, met geprofileerde houten gootlijsten en windveren; tegen de achtergevel een vlakgedekte aanbouw uit ca. 1955 ter plaatse van de voormalige stalletjes; plint, (hoek) pilasters en decoratieve details gepleisterd; getoogde bovendorpel en aan de voorzijde een dakkapel met twee vensters. De woningen (1914), gelegen temidden van de afzonderlijke erven, zijn een deel van de in 1913-1918 door de Oranje Nassau Mijnen gebouwde mijnwerkerskolonie 'Schaesberg', die door zijn stedebouwkundige aanleg en overeenkomsten in architectuur, kleur- en materiaalgebruik een eenheid vormt en die een der gaafste en voor Nederland vrij zeldzame voorbeelden is van de op de internationale, 19e eeuwse (XIX B) traditie gebaseerde arbeiderswoningbouw door industrielen. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 13763
Laatste wijziging: 2014-07-31 19:39:59.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Blok van twee woningen met verdiep onder met rode en blauwe muldenpannen gedekt mansardedak met wolfeinden in Landgraaf

Blok van twee woningen met verdiep onder met pannen gedekt mansardedak

Achterstraat 26
Landgraaf
Gepleisterd blok van twee woningen met verdiep onder met pannen gedekt mansardedak, waarvan de dakvoet t.b.v. de zoldervensters aan de voor-..

Blok van twee woningen met verdiep onder met pannen gedekt, wolfdak

Achterstraat 41
Landgraaf
Gepleisterd blok van twee woningen met verdiep onder met pannen gedekt, wolfdak (nok//straat), waarvan de dakvoet aan de voor- en achterzijd..

Blok van twee woningen met verdiep onder met rode en blauwe muldenpannen gedekt wolfdak, met geprofileerde houten gootlijsten en windveren

Achterstraat 49
Landgraaf
Gepleisterd blok van twee woningen met verdiep onder met rode en blauwe muldenpannen gedekt wolfdak, met geprofileerde houten gootlijsten en..

Blok van twee woningen met verdiep onder met rode en blauwe muldenpannen gedekt zadeldak

Achterstraat 22
Landgraaf
In schoon metselwerk opgetrokken blok van twee woningen met verdiep onder met rode en blauwe muldenpannen gedekt zadeldak (rechts; nok//stra..

Blok van twee woningen met verdiep onder met rode en blauwe muldenpannen gedekt wolfdak

Ceintuurstraat 2
Landgraaf
In schoon metselwerk opgetrokken blok van twee woningen met verdiep onder met rode en blauwe muldenpannen gedekt wolfdak, met geprofileerde ..

Kaart & Routeplanner