Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Pand met monumentale lijstgevel van vijf vensterassen met middenrisaliet en hoekpilasters in Dordrecht

Woonhuis

Voorstraat 125
3311EN Dordrecht
Zuid Holland

Bouwjaar: tweede kwart 18e eeuw


Beschrijving van Pand met monumentale lijstgevel van vijf vensterassen met middenrisaliet en hoekpilasters

PAND met monumentale lijstgevel van vijf vensterassen (XVIII b) met middenrisaliet en hoekpilasters. Consoles van de kroonlijst laat Lodewijk XIV; deurpartij (deuren met trumeau, kalf en consoles) en omlijsting van het verdiepingsvenster in de risaliet Lodewijk XIV. Hardstenen plint. Empire schuiframen in de verdiepingsvensters. Lantaarnarmen ter weerszijden van de deur. Het rijke interieur werd in 1899 geveild. Stoephekken verdwenen. Omlopend schilddak. Sobere achtergevel met onder de kroonlijst consoles. Ramen ca. 1800 en Empire. Fraai gebouw van algemeen belang wegens oudheidkundige en kunsthistorische waarde. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 13760
Laatste wijziging: 2014-10-12 20:04:29.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Pand met monumentale lijstgevel van vijf vensterassen met middenrisaliet en hoekpilasters in Dordrecht

Pand achter het noordelijke deel een afgeknotte trapgevel, met ontlastingsbogen in rode steen

Voorstraat 123
Dordrecht
Achter het noordelijke deel een afgeknotte trapgevel, XVII, met ontlastingsbogen in rode steen. Gebouw van eenvoudige doch harmonische arch..

Pand met verkropte lijstgevel

Voorstraat 128
Dordrecht
PAND met verkropte lijstgevel (XVIII d). Gebouw van eenvoudige doch harmonische architectuur en van oudheidkundige waarde.

Pand met gepleisterde lijstgevel met verkropte kroonlijst waarin jaartal

Voorstraat 136
Dordrecht
PAND met gepleisterde lijstgevel met verkropte kroonlijst waarin jaartal: 1734. De lijst wordt door Lodewijk XIV consoles gedragen. Gebouw ..

Pastorie Oud-Katholieke Kerk

Voorstraat 118
Dordrecht
Pastorie Oud-Katholieke Kerk. WOONHUIS met lijstgevel (XIX A) en Empire schuiframen. Parterre getoogde vensters. Eerste verdieping: vensters..

Pand met trapgevel van het dordtse type, gedateerd in een cartouche boven de puibalk: 1650

Voorstraat 119
Dordrecht
PAND met trapgevel van het Dordtse type, gedateerd in een cartouche boven de puibalk: 1650. Natuurstenen banden en sierankers. Gerestaureerd..

Kaart & Routeplanner


Foto's (1)