Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Pand met rood geschilderde trapgevel met getoogde vensternis om het zoldervenster en geprofileerde, natuurstenen dekplaten in Dordrecht

Woonhuis

Voorstraat 73
3311EM Dordrecht
Zuid Holland

Bouwjaar: midden 17e eeuw


Beschrijving van Pand met rood geschilderde trapgevel met getoogde vensternis om het zoldervenster en geprofileerde, natuurstenen dekplaten

PAND met rood geschilderde trapgevel (midden XVII) met getoogde vensternis om het zoldervenster en geprofileerde, natuurstenen dekplaten. Rijk gedetailleerde sierankers. Pui in stijl XVIII b, aangebracht bij restauratie. De eerste verdieping heeft Empire schuiframen; het zoldervenster heeft een schuifraam in stijl XVIII. Gebouw van algemeen belang wegens oudheidkundige en kunsthistorische waarde. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 13745
Laatste wijziging: 2014-10-12 20:04:29.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Pand met rood geschilderde trapgevel met getoogde vensternis om het zoldervenster en geprofileerde, natuurstenen dekplaten in Dordrecht

Pandje onder schilddak

Voorstraat 79
Dordrecht
PANDJE (XVIII) onder schilddak. Empire ramen. Gebouw van eenvoudige doch harmonische architectuur en van oudheidkundige waarde.

Pand met gepleisterde lijstgevel met in de kroonlijst triglyphen en metopen

Voorstraat 79
Dordrecht
PAND met gepleisterde lijstgevel (XIX A) met in de kroonlijst triglyphen en metopen. Fraai gebouw van eenvoudige doch harmonische architect..

Pand met smalle lijstgevel

Voorstraat 65
Dordrecht
PAND met smalle lijstgevel. Lijst met spiegel, waarin cartouche met jaartal 1750 en twee gesneden consoles (Lodewijk XV). Geprofileerde, har..

Hoekpand met eenvoudige lijstgevel

Voorstraat 63
Dordrecht
HOEKPAND Kerksteiger. Pand met eenvoudige lijstgevel XIX A. Gebouw van eenvoudige doch harmonische architectuur en van oudheidkundige waard..

Pand met hoog zadeldak tussen trapgevels en hoge, brede renaissance trapgevel

Voorstraat 83
Dordrecht
PAND met hoog zadeldak tussen trapgevels en hoge, brede renaissance trapgevel (XVII a). Natuurstenen banden, ontlastingsbogen boven de venst..

Kaart & Routeplanner


Foto's (2)