Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Pand met smalle lijstgevel in Dordrecht

Woonhuis

Voorstraat 65
3311EM Dordrecht
Zuid Holland

Bouwjaar: 1750 (jaartal)


Beschrijving van Pand met smalle lijstgevel

PAND met smalle lijstgevel. Lijst met spiegel, waarin cartouche met jaartal 1750 en twee gesneden consoles (Lodewijk XV). Geprofileerde, hardstenen vensterdorpels. Laat Empire schuif- en draairamen. Aan de achterzijde puntgevel met vlechtingen. Fraai gebouw van algemeen belang wegens oudheidkundige en kunsthistorische waarde. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 13744
Laatste wijziging: 2014-10-12 20:04:29.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Pand met smalle lijstgevel in Dordrecht

Hoekpand met eenvoudige lijstgevel

Voorstraat 63
Dordrecht
HOEKPAND Kerksteiger. Pand met eenvoudige lijstgevel XIX A. Gebouw van eenvoudige doch harmonische architectuur en van oudheidkundige waard..

Pand met rood geschilderde trapgevel met getoogde vensternis om het zoldervenster en geprofileerde, natuurstenen dekplaten

Voorstraat 73
Dordrecht
PAND met rood geschilderde trapgevel (midden XVII) met getoogde vensternis om het zoldervenster en geprofileerde, natuurstenen dekplaten. Ri..

Pand met gepleisterde tuitgevel met voluten

Voorstraat 74
Dordrecht
PAND met gepleisterde tuitgevel met voluten (XVII). Gebouw van eenvoudige doch harmonische architectuur en van oudheidkundige waarde.

Hoekpand, gevel met verkropte lijst, zadeldak tussen topgevels

Voorstraat 61
Dordrecht
HOEKPAND Kerksteiger. Pand met gevel met verkropte lijst, waarvan het gesneden fries het jaartal 1735 in Romeinse cijfers draagt. De venster..

Pand met lijstgevel met consoles

Voorstraat 62
Dordrecht
PAND met lijstgevel met consoles (XIX c). Gevel ouder. Raamhekken. Gebouw van eenvoudige doch harmonische architectuur en van oudheidkundig..

Kaart & Routeplanner


Foto's (1)