Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Hoekpand met statige lijstgevel in late Empire vormen. Rijk gesneden kroonlijst. De gevel is gepleisterd in Dordrecht

Woonhuis

Vlak 1
3311AT Dordrecht
Zuid Holland

Bouwjaar: ca. 1850


Beschrijving van Hoekpand met statige lijstgevel in late Empire vormen. Rijk gesneden kroonlijst. De gevel is gepleisterd

HOEKPAND Binnen Walevest. Flankeert het belangrijke pand Vlak no 2. Statige lijstgevel in late Empire vormen, ca. 1850. Rijk gesneden kroonlijst. De gevel is gepleisterd. Fraai gebouw van eenvoudige doch harmonische architectuur en van oudheidkundige waarde. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 13714
Laatste wijziging: 2014-10-12 20:04:29.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Hoekpand met statige lijstgevel in late Empire vormen. Rijk gesneden kroonlijst. De gevel is gepleisterd in Dordrecht

Pand met monumentale lijstgevel

Vlak 2
Dordrecht
PAND met monumentale lijstgevel, gedateerd 1728. Pand van zeven vensterassen breedte op haakse plattegrond, gedekt door een schilddak. Midde..

Societeit

Binnen Walevest 25
Dordrecht
De sociƫteit vormt met de tegenover de hoofdgevel gelegen hoekpanden van de Veersteiger een geheel. Gepleisterd GEBOUW (XIX c) bestaande u..

Huis onder een schilddak met no 42

Wolwevershaven 44
Dordrecht
HUIS onder een schilddak met no 42. Eenvoudige lijstgevel (XVIII d) met in de verdiepingen Empire schuiframen. TUINHUIS aan de rivierzijde,..

Pand met rijk versierde lijstgevel met rondboogvensters, voorzien van geschroefde railtjes

Hoge Nieuwstraat 3
Dordrecht
PAND met rijk versierde lijstgevel (XIX c) met rondboogvensters, voorzien van geschroefde railtjes. Attiek. Hardstenen souterrain. Gebouw v..

In den Branche

Wolwevershaven 42A
Dordrecht
WOONHUIS "In den Branche". Eenvoudige lijstgevel (XVIII d). Deur met pilasteromlijsting en hoofdgestel. Schuiframen in de parterre XIX A, in..

Kaart & Routeplanner


Foto's (1)