Meer dan 63.000 rijksmonumenten


De Sleutel in Dordrecht

Gebouw

Varkenmarkt 126
3311BR Dordrecht
Zuid Holland

Bouwjaar: 1612


Beschrijving van De Sleutel

BROUWERIJ "De Sleutel". Brede lijstgevel van vijf vensterassen. De kroonlijst wordt in het midden onderbroken door een zoldervenster, gedekt door een driehoekig fronton met hijsnok. Vensters met roedenverdeling (XVIII) en luiken. In de middenas getoogd poortje met hardstenen omlijsting en steentje met twee gekruiste sleutels en jaartal: 1612. In de tweede as van links driezijdige erker met lessenaarsdak. Het pand wordt gedekt door een schilddak. Gerestaureerd ca. 1956. Fraai gebouw van algemeen belang wegens oudheidkundige en kunsthistorische waarde. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 13706
Laatste wijziging: 2014-10-12 20:04:29.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van De Sleutel in Dordrecht

Het Biervat

Varkenmarkt 79
Dordrecht
PAND, deel uitmakend van het woonhuis "Het Biervat". Brede, klassicistisch-barokke pilastergevel, gedateerd in cartouche: 1663. In de oorsp..

Het Biervat

Varkenmarkt 75
Dordrecht
PAND, deel uitmakend van het woonhuis "Het Biervat". Brede, klassicistisch-barokke pilastergevel, gedateerd in cartouche: 1663. In de oorsp..

Pand met eenvoudige koetshuisgevel waarvan de kroonlijst doorbroken wordt door een zoldervenster met fronton

Varkenmarkt 142
Dordrecht
PAND met eenvoudige koetshuisgevel (XIX b-c) waarvan de kroonlijst doorbroken wordt door een zoldervenster met fronton. Rechts twee schuifra..

Koetshuis van een der patriciershuizen aan de groenmarkt

Varkenmarkt 100
Dordrecht
KOETSHUIS van een der patriciershuizen aan de Groenmarkt. Lijstgevel, schilddak (XVIII B). Gebouw van eenvoudige doch harmonische architect..

Pand met gepleisterde lijstgevel

Knolhaven 32
Dordrecht
PAND met gepleisterde lijstgevel XIX A. Deuromlijsting met pilasters en hoofdgestel. Empire ramen. Gebouw van eenvoudige doch harmonische a..

Kaart & Routeplanner


Foto's (1)