Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Het Biervat in Dordrecht

Woonhuis

Varkenmarkt 75
3311BR Dordrecht
Zuid Holland

Bouwjaar: 1663


Beschrijving van Het Biervat

PAND, deel uitmakend van het woonhuis "Het Biervat". Brede, klassicistisch-barokke pilastergevel, gedateerd in cartouche: 1663. In de oorspronkelijke vorm werd de bakstenen gevel gescandeerd door vier pilasters met Jonische kapitelen, die een geprofileerde lijst droegen. In het midden van de gevel een rijk gebeeldhouwde, verticale guirlande met onderaan wapen en twee festoenen. Van de linkse twee pilasters is het onderstuk, van de tweede van rechts het bovenstuk verdwenen. Alleen de rechtse is nog geheel intact. Pui gemoderniseerd. Modern dak. Reconstructie in voorbereiding. Fraai gebouw van algemeen belang wegens oudheidkundige en kunsthistorische waarde. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 13698
Laatste wijziging: 2014-10-12 20:04:29.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Het Biervat in Dordrecht

Het Biervat

Varkenmarkt 79
Dordrecht
PAND, deel uitmakend van het woonhuis "Het Biervat". Brede, klassicistisch-barokke pilastergevel, gedateerd in cartouche: 1663. In de oorsp..

De Sleutel

Varkenmarkt 126
Dordrecht
BROUWERIJ "De Sleutel". Brede lijstgevel van vijf vensterassen. De kroonlijst wordt in het midden onderbroken door een zoldervenster, gedekt..

Pand met gepleisterde lijstgevel

Knolhaven 32
Dordrecht
PAND met gepleisterde lijstgevel XIX A. Deuromlijsting met pilasters en hoofdgestel. Empire ramen. Gebouw van eenvoudige doch harmonische a..

Koetshuis van een der patriciershuizen aan de groenmarkt

Varkenmarkt 100
Dordrecht
KOETSHUIS van een der patriciershuizen aan de Groenmarkt. Lijstgevel, schilddak (XVIII B). Gebouw van eenvoudige doch harmonische architect..

Pand met gepleisterde puntgevel met in de verdieping empire ramen

Knolhaven 30
Dordrecht
PAND met gepleisterde puntgevel (XVIII ?) met in de verdieping Empire ramen. Gebouw van eenvoudige doch harmonische architectuur en van oud..

Kaart & Routeplanner


Foto's (1)