Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Pand met lijstgeveltje van parterre en verdieping met oorspronkelijke houten pui, waarin verdiepte pilasters in Dordrecht

Woonhuis

Tolbrugstraat 29
3300AA Dordrecht
Zuid Holland

Bouwjaar: 1644 (gevelsteen)


Beschrijving van Pand met lijstgeveltje van parterre en verdieping met oorspronkelijke houten pui, waarin verdiepte pilasters

PAND met lijstgeveltje van parterre en verdieping met oorspronkelijke houten pui, waarin verdiepte pilasters. Gevelsteen 1644. Vensterluiken. Gebouw van eenvoudige doch harmonische architectuur en van oudheidkundige waarde. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 13688
Laatste wijziging: 2014-10-12 20:04:29.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Pand met lijstgeveltje van parterre en verdieping met oorspronkelijke houten pui, waarin verdiepte pilasters in Dordrecht

Pand met Dordtse trapgevel, gedateerd op consoles in de top: 1742

Blindeliedengasthuissteeg 12
Dordrecht
PAND met Dordtse trapgevel, gedateerd op consoles in de top: 1742. Schuiframen in stijl XVIII. Fraai gebouw van eenvoudige doch harmonische..

Panden met puntgevels met vlechtingen

Blindeliedengasthuissteeg 14
Dordrecht
PANDEN met puntgevels met vlechtingen (XVII - XVIII). Situatie Lutherse kerk. Gebouwen van eenvoudige doch harmonische architectuur en van ..

Lutherse Kerk (of Trinitatiskapel)

Vriesestraat 22
Dordrecht
EVANGELISCH LUTHERSE KERK. Oorspronkelijk kerk van het Blindeliedengasthuis op de hoek van de Blindeliedengasthuisstraat. Eenvoudige, laat g..

Pastorie evangelisch lutherse kerk

Vriesestraat 20
Dordrecht
Pastorie Evangelisch Lutherse Kerk. Deftig WOONHUIS ter breedte van vijf vensterassen (XIX b). Hardstenen plint en waterlijst tussen de verd..

Pand met tot puntgevel gewijzigde trapgevel

Vriesestraat 13
Dordrecht
PAND met tot puntgevel gewijzigde trapgevel (XVII). Muurankers. Gebouw van eenvoudige doch harmonische architectuur en van oudheidkundige w..

Kaart & Routeplanner


Foto's (1)