Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Pand met trapgevel van het Dordtse type met muurijzers en in het zoldervenster roedenverdeling stijl in Dordrecht

Woonhuis

Steegoversloot 64
3311PR Dordrecht
Zuid Holland

Bouwjaar: 17e/18e eeuw


Beschrijving van Pand met trapgevel van het Dordtse type met muurijzers en in het zoldervenster roedenverdeling stijl

PAND met trapgevel van het Dordtse type (XVII B) met muurijzers en in het zoldervenster roedenverdeling stijl XVIII. Fraai gebouw van eenvoudige doch harmonische architectuur en van oudheidkundige waarde. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 13678
Laatste wijziging: 2014-10-12 20:04:29.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Pand met trapgevel van het Dordtse type met muurijzers en in het zoldervenster roedenverdeling stijl in Dordrecht

Goede lijstgevel voor huis met omlopend schilddak

Steegoversloot 66
Dordrecht
Goede lijstgevel (XIX A) voor HUIS met omlopend schilddak. Gebouw van eenvoudige doch harmonische architectuur en van oudheidkundige waarde..

Woonhuis

Steegoversloot 56
Dordrecht
Inleiding WOONHUIS met oudere kern dat eind 19e eeuw werd voorzien van een nieuwe lijstgevel in de stijl van het Eclecticisme met invloeden..

Pand met monumentale halsgevel, op banderolle gedateerd: 1696

Steegoversloot 243
Dordrecht
PAND met monumentale halsgevel, op banderolle gedateerd: 1696. Vleugelstukken, bestaande uit voluten en bloemranken. Segmentvormig fronton, ..

Herenhuis

Steegoversloot 261
Dordrecht
Inleiding Waarschijnlijk in 1869 in een voor de bouwtijd gangbare Eclectische stijl gebouwd WOONHUIS van het type herenhuis. Het betreft de..

Dubbele woonhuis

Steegoversloot 269
Dordrecht
Inleiding Het dubbele WOONHUIS in de stijl van het Eclecticisme dateert van rond 1865 en zou oorspronkelijk gebouwd zijn als opslagplaats v..

Kaart & Routeplanner

Route naar Pand met trapgevel van het Dordtse type met muurijzers en in het zoldervenster roedenverdeling stijl in Dordrecht

Foto's (1)