Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Hoekpand op winkelhaakvormige plattegrond met gedateerde kroonlijst in Dordrecht

Woonhuis

Stadhuisplein 4
3311CR Dordrecht
Zuid Holland

Bouwjaar: 1740


Beschrijving van Hoekpand op winkelhaakvormige plattegrond met gedateerde kroonlijst

HOEKPAND Grotekerksbuurt (XVIII) op winkelhaakvormige plattegrond, het pand Stadhuisplein 2-3 omsluitend. De voorgevel aan de Grotekerksbuurt heeft een gedateerde kroonlijst (1740). Empire ramen en in de bovenste verdieping ramen met roedenverdeling in stijl XVIII. Geprofileerde natuurstenen vensterdorpels. Het voorste vak van het huis is een verdieping hoger dan de daarachter gelegen vakken. De zijgevel aan het Stadhuisplein heeft Empire ramen. Aan de Voorstraatshaven een puntgevel met vlechtingen en muurankers. Zoldervenster met half kruiskozijnen en luiken (XVIII). Fraai gebouw van eenvoudige doch harmonische architectuur en van oudheidkundige waarde. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 13652
Laatste wijziging: 2014-10-12 20:04:29.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Hoekpand op winkelhaakvormige plattegrond met gedateerde kroonlijst in Dordrecht

Pand met lijstgevel met verkropte kroonlijst

Grotekerksbuurt 2
Dordrecht
PAND met lijstgevel (XVIII B) met verkropte kroonlijst. Gepleisterde puntgevel aan de achterzijde. Achterhuis aan de Voorstraathaven met sc..

Gepleisterde lijstgevel voor huis op de hoek van de Voorstraatshaven

Stadhuisplein 2
Dordrecht
Gepleisterde lijstgevel voor HUIS (XVII) op de hoek van de Voorstraatshaven. Zadeldak met dakvenster, evenwijdig aan het plein, tussen puntg..

Pand met puntgeveltje beklampt

Grotekerksbuurt 4
Dordrecht
PAND met puntgeveltje (XVIII), beklampt XIX B, met goede onderpui. Achter puntgevel met vlechtingen en geprofileerde topafdekking. Gebouw ..

Pand met lijstgevel

Grotekerksbuurt 6
Dordrecht
PAND met lijstgevel, XIX A, met gewijzigde pui en in de hoge verdieping schuiframen. Achter: gepleisterde lijstgevel. Schilddak. Gebouw va..

Pand met lijstgevel, in de lijst gedateerd 1715

Grotekerksbuurt 1
Dordrecht
PAND met lijstgevel, in de lijst gedateerd 1715. Middenrisaliet en gepleisterde zijpilasters. Rijke Lodewijk XIV ornamentatie. Gesneden deur..

Kaart & Routeplanner


Foto's (1)