Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Villa Rozenhof in Dordrecht

Woonhuis

Rozenhof 33
3311JT Dordrecht
Zuid Holland

Bouwjaar: 1891
Architect: A.L. van Gendt


Beschrijving van Villa Rozenhof

Kasteelachtig WOONHUIS op ongeveer vierkante plattegrond opgetrokken in neo-renaissance stijl, geinspireerd op de Loire-renaissance. Eerste steen blijkens opschrift gelegd 22 oktober 1891 door A.A. van Rechteren Limpurg (geb. 3-9-1888). Materiaal rode geglazuurde baksteen met talrijke zandstenen sierdelen. Voor- en achtergevel met rijk versierde midden- en zijrisalieten. Op het dak een koepeltoren met gesloten lantaarn. Inwendig curieuze hal met marmeren zuilen en trappenhuis met stucwerk. Van de oorspronkelijke parkaanleg rond het huis is nog slechts het rosarium over. Gebouw van algemeen belang wegens oudheidkundige en kunsthistorische waarde. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 13642
Laatste wijziging: 2014-10-12 20:04:29.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Villa Rozenhof in Dordrecht

Fontein van gegoten zink, met versieringen in neo-renaissance trant

Rozenhof 33
Dordrecht
FONTEIN van gegoten zink, 3e kwart 19e eeuw, met versieringen in neo-renaissance trant. Object van belang uit oogpunt van oudheidkundige wa..

De Rozenhof (Blok B)

Rozenhof 1
Dordrecht
Inleiding Halve maanvormig aangelegd ensemble HERENHUIZEN deel uitmakend van het complex de Rozenhof, met nummers 1 t/m 19 uit 1898 en woni..

De Rozenhof (Blok A)

Rozenhof 2
Dordrecht
Inleiding Halve maanvormig aangelegd ensemble HERENHUIZEN uit 1898, deel uitmakend van het complex de Rozenhof, gelegen ten oosten en ten n..

Kantine biscuitfabriek Victoria

Hoge Bakstraat 44
Dordrecht
Inleiding KANTINE bij de N.V. Biscuitfabriek 'Victoria', in 1941 gebouwd naar ontwerp van architect D. Roosenburg in de trant van het Tradi..

Statig patriciershuis van parterre en verdieping

Hoogt 14
Dordrecht
Statig PATRICIERSHUIS (XVIII d) van parterre en verdieping. Voorgevel met middenrisaliet waarboven een driehoekig fronton met oeil-de-boeuf...

Kaart & Routeplanner