Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Pand met hoge lijstgevel met rijk gesneden kroonlijst gedragen door consoles en een versiering boven het middenvenster in Dordrecht

Woonhuis

Prinsenstraat 18
3311JS Dordrecht
Zuid Holland

Bouwjaar: 18e eeuw


Beschrijving van Pand met hoge lijstgevel met rijk gesneden kroonlijst gedragen door consoles en een versiering boven het middenvenster

PAND met hoge lijstgevel (XVIII A) met rijk gesneden kroonlijst gedragen door consoles en een versiering boven het middenvenster in Lodewijk XIV stijl. Geprofileerde hardstenen vensterdorpels. De vensters van de tweede verdieping hebben schuiframen (XVIII). Fraai gebouw van algemeen belang wegens oudheidkundige en kunsthistorische waarde. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 13632
Laatste wijziging: 2014-10-12 20:04:29.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Pand met hoge lijstgevel met rijk gesneden kroonlijst gedragen door consoles en een versiering boven het middenvenster in Dordrecht

Pand met gepleisterde lijstgevel

Prinsenstraat 14
Dordrecht
PAND met gepleisterde lijstgevel (midden XIX). Gebouw van eenvoudige doch harmonische architectuur en van oudheidkundige waarde.

Pand met eenvoudige lijstgevel

Prinsenstraat 24
Dordrecht
PAND met eenvoudige lijstgevel XIX b-c. Gebouw van eenvoudige doch harmonische architectuur en van oudheidkundige waarde.

Pand met statige pilastergevel met middenrisaliet en vijf bakstenen jonische pilasters met natuurstenen basementen en kapitelen

Prinsenstraat 23
Dordrecht
PAND met statige pilastergevel (ca. 1700) met middenrisaliet en vijf bakstenen jonische pilasters met natuurstenen basementen en kapitelen. ..

Pand met hoge lijstgevel ter breedte van vier vensters

Prinsenstraat 12
Dordrecht
PAND met hoge lijstgevel ter breedte van vier vensters. Middenrisaliet. Verkropte kroonlijst (jaartal 1771) met vijf maskerconsoles, Lodewij..

Pand met hoge lijstgevel met gave pui onder geprofileerde puibalk

Prinsenstraat 39
Dordrecht
PAND met hoge lijstgevel (XVIII) met gave pui onder geprofileerde puibalk. De vensters van de bovenste verdieping lopen door in de kroonlijs..

Kaart & Routeplanner


Foto's (1)