Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Pand met hardstenen lijstgevel in Dordrecht

Woonhuis

Prinsenstraat 61
3311JS Dordrecht
Zuid Holland

Bouwjaar: 1777


Beschrijving van Pand met hardstenen lijstgevel

PAND met hardstenen lijstgevel, Lodewijk XVI, onder de kroonlijst gedateerd 1777. Middenvensters met hoofdgestellen en siervazen; onder de kroonlijst gebeeldhouwde consoles. Gesneden deur en bovenlicht. Het huis draagt een hoog schilddak, dat een belangrijke werking heeft in het straatbeeld. Inwendig: hal met stucwerk (XIX), gesneden tochtdeur Lodewijk XVI. Gang met stucwerk Lodewijk XVI. Fraai gebouw van algemeen belang wegens oudheidkundige en kunsthistorische waarde. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 13623
Laatste wijziging: 2014-10-12 20:04:29.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Pand met hardstenen lijstgevel in Dordrecht

Voorgevel tweelinggevel met het linkerbuurpand

Prinsenstraat 59
Dordrecht
Voorgevel tweelinggevel met het linkerbuurpand, dat op het fries 1790 is gedateerd. Op het fries, corresponderend met het "1790" van het buu..

Pand met gepleisterde lijstgevel met verkropte kroonlijst

Prinsenstraat 63
Dordrecht
PAND met gepleisterde lijstgevel met verkropte kroonlijst (XVIII a). Geprofileerde vensterdorpels. Gebouw van eenvoudige doch harmonische a..

Woonhuis, achterhuis

Prinsenstraat 57
Dordrecht
WOONHUIS uit 1790, dat in het achterhuis enkele 17e-eeuwse onderdelen incorporeert. Voorgevel tweelinggevel met het linkerbuurpand, gedateer..

Pand met lijstgevel met getoogde kroonlijst gedateerd 1757

Prinsenstraat 38
Dordrecht
PAND met lijstgevel met getoogde kroonlijst (Lodewijk XV), gedateerd 1757. Zware gesneden consoles. Gesneden deuromlijsting met bovenlicht (..

Winkelwoning

Prinsenstraat 67
Dordrecht
Inleiding WINKELWONING uit circa 1900 in de stijl van de Art-Nouveau. Het pand staat in een gesloten gevelwand in de historische binnenstad..

Kaart & Routeplanner


Foto's (2)