Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Voorgevel tweelinggevel met het linkerbuurpand in Dordrecht

Woonhuis

Prinsenstraat 59
3311JS Dordrecht
Zuid Holland

Bouwjaar: 1790


Beschrijving van Voorgevel tweelinggevel met het linkerbuurpand

Voorgevel tweelinggevel met het linkerbuurpand, dat op het fries 1790 is gedateerd. Op het fries, corresponderend met het "1790" van het buurpand het woord "ANNO". Onderstuk gevel winkelpui XX-A. Op de verdieping zesruits schuiframen, op de tweede verdieping de oorspronkelijke ruitindeling met 20-ruits schuiframen. Fors hoofdgestel dat aan de einden wat naar voren springt. Inwendig 17e-eeuwse moer- en kinderbintconstructie, grotendeels vervangen, evenals de achtergevel, bij verbouw in 1991-2. Pand van architectuurhistorische betekenis. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 13622
Laatste wijziging: 2014-10-12 20:04:29.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Voorgevel tweelinggevel met het linkerbuurpand in Dordrecht

Pand met gepleisterde lijstgevel met verkropte kroonlijst

Prinsenstraat 63
Dordrecht
PAND met gepleisterde lijstgevel met verkropte kroonlijst (XVIII a). Geprofileerde vensterdorpels. Gebouw van eenvoudige doch harmonische a..

Pand met hardstenen lijstgevel

Prinsenstraat 61
Dordrecht
PAND met hardstenen lijstgevel, Lodewijk XVI, onder de kroonlijst gedateerd 1777. Middenvensters met hoofdgestellen en siervazen; onder de k..

Woonhuis, achterhuis

Prinsenstraat 57
Dordrecht
WOONHUIS uit 1790, dat in het achterhuis enkele 17e-eeuwse onderdelen incorporeert. Voorgevel tweelinggevel met het linkerbuurpand, gedateer..

Pand met lijstgevel met getoogde kroonlijst gedateerd 1757

Prinsenstraat 38
Dordrecht
PAND met lijstgevel met getoogde kroonlijst (Lodewijk XV), gedateerd 1757. Zware gesneden consoles. Gesneden deuromlijsting met bovenlicht (..

Pand met eenvoudige lijstgevel, gepleisterd van vier vensterassen

Prinsenstraat 36
Dordrecht
PAND met eenvoudige lijstgevel, gepleisterd (XIX c), van vier vensterassen. Oorspronkelijk twee huizen achter een gevel verenigd. Gebouw v..

Kaart & Routeplanner


Foto's (1)