Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Pand met statige pilastergevel met middenrisaliet en vijf bakstenen jonische pilasters met natuurstenen basementen en kapitelen in Dordrecht

Woonhuis

Prinsenstraat 23
3311JS Dordrecht
Zuid Holland

Bouwjaar: ca. 1700


Beschrijving van Pand met statige pilastergevel met middenrisaliet en vijf bakstenen jonische pilasters met natuurstenen basementen en kapitelen

PAND met statige pilastergevel (ca. 1700) met middenrisaliet en vijf bakstenen jonische pilasters met natuurstenen basementen en kapitelen. Empire ramen. Aan de achterzijde een laat-Empire lijstgevel. Fraai gebouw van algemeen belang wegens oudheidkundige en kunsthistorische waarde. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 13619
Laatste wijziging: 2014-10-12 20:04:29.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Pand met statige pilastergevel met middenrisaliet en vijf bakstenen jonische pilasters met natuurstenen basementen en kapitelen in Dordrecht

Pand met gevel met verkropte kroonlijst, waarin jaartal 1740

Prinsenstraat 21
Dordrecht
PAND met gevel met verkropte kroonlijst, waarin jaartal 1740. Geprofileerde hardstenen vensterdorpels en hardstenen plint. Eenvoudige pilast..

Pand met hoge lijstgevel met gave pui onder geprofileerde puibalk

Prinsenstraat 39
Dordrecht
PAND met hoge lijstgevel (XVIII) met gave pui onder geprofileerde puibalk. De vensters van de bovenste verdieping lopen door in de kroonlijs..

Pand met statige gevel

Prinsenstraat 9
Dordrecht
PAND met statige Lodewijk XVI gevel met middenrisaliet, waarin gesneden hoofdgestellen boven de vensters van parterre en verdieping. Kroonli..

Pand met gepleisterde lijstgevel

Prinsenstraat 14
Dordrecht
PAND met gepleisterde lijstgevel (midden XIX). Gebouw van eenvoudige doch harmonische architectuur en van oudheidkundige waarde.

Pand met hoge lijstgevel met rijk gesneden kroonlijst gedragen door consoles en een versiering boven het middenvenster

Prinsenstraat 18
Dordrecht
PAND met hoge lijstgevel (XVIII A) met rijk gesneden kroonlijst gedragen door consoles en een versiering boven het middenvenster in Lodewijk..

Kaart & Routeplanner