Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Pand met statige gevel in Dordrecht

Woonhuis

Prinsenstraat 9
3311JS Dordrecht
Zuid Holland


Beschrijving van Pand met statige gevel

PAND met statige Lodewijk XVI gevel met middenrisaliet, waarin gesneden hoofdgestellen boven de vensters van parterre en verdieping. Kroonlijst met Lodewijk XVI consoles. Onderpui verminkt: bordes met hek verdwenen evenals de voordeur met bovenlicht in de linker vensteras. Het pand maakt deel uit van de monumentale gevelrij Prinsenstraat 9-41. Fraai gebouw van algemeen belang wegens oudheidkundige en kunsthistorische waarde. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 13617
Laatste wijziging: 2014-10-12 20:04:29.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Pand met statige gevel in Dordrecht

Pand met gevel met verkropte kroonlijst, waarin jaartal 1740

Prinsenstraat 21
Dordrecht
PAND met gevel met verkropte kroonlijst, waarin jaartal 1740. Geprofileerde hardstenen vensterdorpels en hardstenen plint. Eenvoudige pilast..

Pand met hoge lijstgevel ter breedte van vier vensters

Prinsenstraat 12
Dordrecht
PAND met hoge lijstgevel ter breedte van vier vensters. Middenrisaliet. Verkropte kroonlijst (jaartal 1771) met vijf maskerconsoles, Lodewij..

Pand met eenvoudige gepleisterde puntgevel

Prinsenstraat 10
Dordrecht
PAND met eenvoudige gepleisterde puntgevel (XVIII). Gebouw van eenvoudige doch harmonische architectuur en van oudheidkundige waarde.

Tussen de nos 10 en 12 een pand met eenvoudig puntgeveltje met empire schuiframen

Prinsenstraat 10
Dordrecht
Tussen de nos 10 en 12 een PAND met eenvoudig puntgeveltje (XVIII) met Empire schuiframen. Fraai gebouw van eenvoudige doch harmonische arc..

Pand met statige pilastergevel met middenrisaliet en vijf bakstenen jonische pilasters met natuurstenen basementen en kapitelen

Prinsenstraat 23
Dordrecht
PAND met statige pilastergevel (ca. 1700) met middenrisaliet en vijf bakstenen jonische pilasters met natuurstenen basementen en kapitelen. ..

Kaart & Routeplanner


Foto's (4)