Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Tegenover de "Berckepoort" staand pand met tot puntgevel gewijzigde trapgevel met geblokte vensterneggen en tegen de geprofileerde waterlijst in Dordrecht

Woonhuis

Nieuwstraat 23
3311XR Dordrecht
Zuid Holland

Bouwjaar: eerste helft 18e eeuw


Beschrijving van Tegenover de "Berckepoort" staand pand met tot puntgevel gewijzigde trapgevel met geblokte vensterneggen en tegen de geprofileerde waterlijst

Tegenover de "Berckepoort" staand PAND met tot puntgevel gewijzigde trapgevel (XVIII A) met geblokte vensterneggen en tegen de geprofileerde waterlijst. Fraai gebouw van eenvoudige doch harmonische architectuur en van oudheidkundige waarde. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 13588
Laatste wijziging: 2014-10-12 20:04:29.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Tegenover de "Berckepoort" staand pand met tot puntgevel gewijzigde trapgevel met geblokte vensterneggen en tegen de geprofileerde waterlijst in Dordrecht

Pand met lijstgevel met goede pui

Nieuwstraat 27
Dordrecht
PAND met lijstgevel (XVIII) met goede pui. Deur met pilasteromlijsting en bovenlicht. Gebouw van eenvoudige doch harmonische architectuur e..

De Berckepoort

Nieuwstraat 12
Dordrecht
"De Berckepoort". Omvangrijk GEBOUWENCOMPLEX, bestaande uit twee evenwijdige haaks op de straatas staande vleugels met zadeldaken tussen tot..

Pand met lijstgevel met gave onderpui, waarin deur met bovenlicht

Nieuwstraat 33
Dordrecht
PAND met lijstgevel (ca. 1800) met gave onderpui, waarin deur met bovenlicht. Gebouw van eenvoudige doch harmonische architectuur en van ou..

Hoekpand met puntgevel gewijzigde trapgevel van het Dordtse type

Statenplein 149
Dordrecht
HOEKPAND Nieuwstraat. Tot puntgevel gewijzigde trapgevel van het Dordtse type. Gave pui. Schuiframen laat-Empire. Fraai gebouw van eenvoudi..

Pand met tot puntgevel gewijzigde trapgevel met schuiframen

Nieuwstraat 8
Dordrecht
PAND met tot puntgevel gewijzigde trapgevel met schuiframen (XVIII). Gebouw van eenvoudige doch harmonische architectuur en oudheidkundige ..

Kaart & Routeplanner


Foto's (1)