Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Blok van twee woningen met verdiep onder met pannen gedekt, zadeldak (rechts; nok//straat), en haaks daaropstaand wolfdak in Landgraaf

Woonhuis

Achterstraat 33
6372GW Landgraaf
Limburg

Bouwjaar: 1914


Beschrijving van Blok van twee woningen met verdiep onder met pannen gedekt, zadeldak (rechts; nok//straat), en haaks daaropstaand wolfdak

Gepleisterd blok van twee woningen met verdiep onder met pannen gedekt, zadeldak (rechts; nok//straat), en haaks daaropstaand wolfdak (links), met geprofileerde houten gootlijsten en windveren; tegen de zijgevels aangebouwd een voormalig stalletje (thans keuken) onder met pannen gedekt zadeldak en daarachter een vlakgedekte aanbouw uit ca. 1955; plint, (hoek)pilasters en decoratieve details in schoon metselwerk; getoogde vensters met getoogde bovendorpels. De woningen (1914), gelegen temidden van de afzonderlijke erven, zijn een deel van de in 1913-1918 door de Oranje Nassau Mijnen gebouwde mijnwerkerskolonie 'Schaesberg', die door zijn stedebouwkundige aanleg en overeenkomsten in architectuur, kleur- en materiaalgebruik een eenheid vormt en die een der gaafste en voor Nederland vrij zeldzame voorbeelden is van de op de internationale, 19e eeuwse (XIX B) traditie gebaseerde arbeiderswoningbouw door industrielen. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 13587
Laatste wijziging: 2014-07-31 19:39:59.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Blok van twee woningen met verdiep onder met pannen gedekt, zadeldak (rechts; nok//straat), en haaks daaropstaand wolfdak in Landgraaf

Blok van twee woningen met verdiep onder met rode en blauwe muldenpannen gedekt wolfdak

Achterstraat 14
Landgraaf
In schoon metselwerk opgetrokken blok van twee woningen met verdiep onder met rode en blauwe muldenpannen gedekt wolfdak (nok//straat), waar..

Blok van twee woningen met verdiep onder met pannen gedekt, mansardedak

Achterstraat 10
Landgraaf
Gepleisterd blok van twee woningen met verdiep onder met pannen gedekt, mansardedak, waarvan de dakvoet t.b.v. de zoldervensters aan de voor..

Blok van twee woningen met verdiep onder met rode en blauwe muldenpannen gedekt mansardedak

Achterstraat 37
Landgraaf
In schoon metselwerk opgetrokken blok van twee woningen met verdiep onder met rode en blauwe muldenpannen gedekt mansardedak, waarvan de dak..

Blok van twee woningen met verdiep onder met rode en blauwe muldenpannen gedekt wolfdak

Achterstraat 29
Landgraaf
In schoon metselwerk opgetrokken blok van twee woningen met verdiep onder met rode en blauwe muldenpannen gedekt wolfdak, met geprofileerde ..

Blok van twee woningen met verdiep onder met rode en blauwe muldenpannen

Achterstraat 18
Landgraaf
Gepleisterd blok van twee woningen met verdiep onder met rode en blauwe muldenpannen (bij nr 20 gewijzigd) gedekt wolfdak, met geprofileerde..

Kaart & Routeplanner