Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Keizershofspoort in Dordrecht

Overig

Nieuwkerkstraat 4
3311TK Dordrecht
Zuid Holland

Bouwjaar: ca. 1700


Beschrijving van Keizershofspoort

Zandstenen POORTJE (ca. 1700) van het v.m. "Keizershof". Geprofileerde omlijsting, waarlangs bloem- en vruchtenslingers. Het hoofdgestel wordt gedragen door Lodewijk XIV consoles. Fries met wapens van Slingelant en Beaumont, verbonden door guirlandes met bloemen en in het midden een dierenkop. Schamppalen ter weerszijden van het poortje. Fraai gebouw van algemeen belang wegens oudheidkundige en kunsthistorische waarde. Zie tevens de overwegingen bij het Koninklijk besluit no 38 van 14 augustus 1971 inzake de plaatsing op de vastgestelde lijst. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 13584
Laatste wijziging: 2014-10-02 18:33:51.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Keizershofspoort in Dordrecht

Hoekpand Nieuwkerkstraat. Gepleisterde lijstgevel met deurpartij, stoep en hek. Huis met oorspronkelijke gevel aan de Nieuwkerkstraat

Voorstraat 54
Dordrecht
HOEKPAND Nieuwkerkstraat. Gepleisterde lijstgevel (XVIII d) met deurpartij, stoep en hek. Huis (XVI) met oorspronkelijke gevel aan de Nieuwk..

Pand met lijstgevel met deuromlijsting, bovenlicht en stoep kelderpoortje met geblokte toog

Voorstraat 50
Dordrecht
PAND met lijstgevel met deuromlijsting, bovenlicht en stoep (ca. 1800), kelderpoortje met geblokte toog. Fraai gebouw van eenvoudige doch h..

Pand met eenvoudige gevel met verkropte kroonlijst

Voorstraat 58
Dordrecht
PAND met eenvoudige gevel met verkropte kroonlijst (XVIII d). Gebouw van eenvoudige doch harmonische architectuur en van oudheidkundige waa..

Pand met eenvoudige gevel met dubbel verkropte kroonlijst

Voorstraat 60
Dordrecht
PAND met eenvoudige gevel met dubbel verkropte kroonlijst (XVIII d). Gebouw van eenvoudige doch harmonische architectuur en van oudheidkund..

Pand met lijstgevel met consoles

Voorstraat 62
Dordrecht
PAND met lijstgevel met consoles (XIX c). Gevel ouder. Raamhekken. Gebouw van eenvoudige doch harmonische architectuur en van oudheidkundig..

Kaart & Routeplanner