Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Pand bestaande uit een combinatie trap-halsgevel met klauwstukken en festoenen tegen de trappen en rijk versierde top met oeil-de-boeuf en segmentvormig fronton waaronder jaartal 1660 in Dordrecht

Woonhuis

Nieuwe Haven 36
3311AR Dordrecht
Zuid Holland

Bouwjaar: 18e eeuw


Beschrijving van Pand bestaande uit een combinatie trap-halsgevel met klauwstukken en festoenen tegen de trappen en rijk versierde top met oeil-de-boeuf en segmentvormig fronton waaronder jaartal 1660

PAND bestaande uit een combinatie trap-halsgevel met klauwstukken en festoenen tegen de trappen en rijk versierde top met oeil-de-boeuf en segmentvormig fronton waaronder jaartal 1660. De gevel wordt verlevendigd door natuurstenen banden. Boven de in XVIII gezakte vensters van de verdieping en zolderverdieping geprofileerde natuurstenen hoofdgestellen. Gave pui XVIII d. Schuiframen stijl XVIII, deur met pilasteromlijsting. Inwendig boven de tochtdeur snijraam (Lodewijk XIV). Fraai gebouw van algemeen belang wegens oudheidkundige en kunsthistorische waarde. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 13571
Laatste wijziging: 2014-10-12 20:04:29.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Pand bestaande uit een combinatie trap-halsgevel met klauwstukken en festoenen tegen de trappen en rijk versierde top met oeil-de-boeuf en segmentvormig fronton waaronder jaartal 1660 in Dordrecht

Huis achter lijstgevel met rijke stucversiering

Nieuwe Haven 37
Dordrecht
HUIS (XVIII ?) achter lijstgevel (XIX c) met rijke stucversiering. Middenrisaliet. Fraai gebouw van eenvoudige doch harmonische architectuu..

Pand met lijstgevel met deur met pilasteromlijsting en bovenlicht

Nieuwe Haven 34
Dordrecht
PAND met lijstgevel (XVIII d) met deur met pilasteromlijsting en bovenlicht. Schuiframen in de tweede verdieping. Kelderraampje in hardstene..

Pand met lijstgevel

Nieuwe Haven 38
Dordrecht
PAND met lijstgevel, XIX A. Gebouw van eenvoudige doch harmonische architectuur en van oudheidkundige waarde.

Hoekpand met lijstgevel

Nieuwe Haven 33
Dordrecht
HOEKPAND Lange IJzerenbrugstraat. Lijstgevel (XVIII b), Lodewijk XIV kroonlijst en consoles. Lijst op de hoeken verkropt. Deuromlijsting, XI..

Pand met lijstgevel

Nieuwe Haven 40
Dordrecht
PAND met lijstgevel, XIX A, met in de verdieping Empire schuiframen. Gebouw van eenvoudige doch harmonische architectuur en van oudheidkund..

Kaart & Routeplanner


Foto's (1)